Wiecie, ze e-m5 jest do kupienia za 790 euro we wloszech? i to w kilku sklepach, wiec to raczej zaden przekret.
Prawie jak za darmo!
Wiecie, ze e-m5 jest do kupienia za 790 euro we wloszech? i to w kilku sklepach, wiec to raczej zaden przekret.
Prawie jak za darmo!
Dobra cena ca jak w USA.
Powolutku powinien się zaczynać okres obniżki ceny, chociaż bardziej spodziewałem się jego początku gdzieś na przednówku.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ta cena to jeszcze przed obnizka ^^
Do tej pory OM-D w zasadzie nie miał konkurencji, teraz pojawiły sie nowe gwiazdy m4/3 + Fuji XE1 + nowe NEXy. Byłbym zdziwiony gdyby Olympus nie obniżył cen OM-D najpóźniej w listopadzie. Przy podobnych cenach ludzie mogą częściej wybierać tak zwane nowości, zwłaszcza gdy są atrakcyjne cenowo a na to się zapowiada. Moim zdaniem wraz ze zblizającą się gwiazdką rozpocznie się wojna o klientów.
Wojna o klientów można powiedzieć, że się skończyła: jest EPM2 z sensorem EM5; kto liczył na 5-osiowy IBIS ten..., teraz jest czas pokory i czekania na nowe słoiki czy to Olka (jeśli zapowie) lub Panasa (extravaganza plany na 2013-2014 już znamy). Do tego dochodzi Sigma czy - być może nareszcie - Tamron ze swoim jasnym zumem.
EPM2 nic nie brakuje a najważniejsze rzeczy ma: cenę, sensor i być może 15/8 w komplecie. Nie zapominajmy o Samyangu 10/2.8DXBrak mar sensora w nowych generacjach od Oly/Panasa jakby stawia to szkiełko w baaardzo uprzywilejowanej pozycji.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jest we wloszech jeden sklep oferujacy wysylke do polski - i oferuje on e-m5 za 880 euro. Prawie 100 euro wiecej niz w najtanszym sklepiej, ale wciaz duzo taniej niz w polsce :]
Ostatnio edytowane przez hellbike ; 19.09.12 o 08:38