Myslą, że jak przyczepią plakietke Hasselblada do swoich korpusików to im sprzedaż wzrośnie
T.
Myslą, że jak przyczepią plakietke Hasselblada do swoich korpusików to im sprzedaż wzrośnie
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
W sumie to dobrze myślą.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Może i tak, ale efekty moga być różne. S nie zyska aż tyle, a marka H spadnie w dół (w oczach klientów).
Przyszłość pokaże. Dla mnie trochę dziwny mariaż, tym bardziej, że S postrzegam jako dalekowschodni klon amerykańskiej firmy na A gdzie "nie ma roboty"
A firma na H, była swego rodzaju Rolls-Roycem.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Leica rebranduje stosunkowo tanie kompakty Panasonika i jakoś na tym nie traci. Wszyscy wiedzą, jest Leica i Leica. To samo będzie z Hasselbladem - każdy, kto zna tę markę, będzie wiedział, co jest tylko kosztowną zabawką, a co wołem roboczym dla profesjonalistów.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Podejrzewam, że więcej osób zna markę Sony, niż Hasselblada.
Milionów sztuk tych aparatów to raczej nie sprzedadzą.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
no to hasselbladź ma konkurenta na półce premium. Również ma niektóe komponenty wspólne z Neksem 7 ale za to jest jakby bardziej handmade
http://www.optyczne.pl/5229-nowość-L...ada_Lunar.html
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Ja to bym tego hassela nie chciał w ręce trzymać. Wygląda tragicznie jak dla mnie.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Załamka. Seria 500 C/M płacze.
Rolleicord, Canon
flickr
Jak czytam niektóre wypowiedzi, to ciśnie mi się na klawiaturę " o czym wy piszecie??". Już nawet mędrcy z fotopolis pisali, że Hasselbladowi chodzi o komponenty, a Sony o kolejny rynek i prestiż. I tyle. Naprawdę, oprócz być może większej produkcji, na cyfrowy średni format Hasselblada nie będzie to miało żadnego wpływu. To nie rynek zestawów z kitowym obiektywem po 2 tys. zł, gdzie ktoś się obraża na markę. Ludzie, którzy kupują cyfrowy średni format od Hasselblada dobrze wiedzą, czemu to robią i wydają na te zestawy kilkadziesiąt tysięcy złotych, jak nie więcej. Nie zmienią podejścia tylko dlatego, że teraz jakiś aparat, który jest faktycznie podrasowanym modelem Sony, będzie się też nazywał Hasselblad. Dobrze, że są tu także rozsądne głosy.