Nie zdziwiłbym się jeśli ta cena okaże się prawdziwa.
Leica zawsze się ceniła.
Nie zdziwiłbym się jeśli ta cena okaże się prawdziwa.
Leica zawsze się ceniła.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
swoja drogą jestem ciekaw czy ten pierścień przysłony będzie działał na olkach tak samo jak na panasach.
mam złe przeczucia...
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jestem dziwnie spokojny, że 1,8 przymknięty do 2,4 da sobie spokojnie radę, różnica nie będzie warta ponad 5000złJest jeszcze drugi ogranicznik. Już przy przy cenie w okolicy 4000zł wolałbym zestaw Olka 75 + 45. L to trochę inna liga w temacie jasności. Jak Panas wypuści 42/0,6 to będziemy porównywać
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jest Voigtlander 50mm F/1,1 pod LeicaM (czyli po adapterze m43 lub NEX) za niecałe 4000 PLN za nowy.
Nie wspominam juz nawet o Voigtlander 42,5mm f/0.95 pod m43 w podobnej cenie. MF ale są.
Ciekaw jestem ceny sklepowej tej Leici 42,5mm f/1,2. Moim zdaniem nie powinna być wyższa niż ww. manualne Vojtki.
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Cena pewnie jak zwykle zostanie ustalona według równania:
zdrowy rozsądek x 2.
A żeby było smutniej, tak samo będzie z odpowiednikiem Fuji.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb