Oficjalne MSRP Fujika to 999$/999€. Ergo - sklepowa powinna byc po paru miesiacach neico nizsza, w sumie w naszych sklepach powinien docelowo byc za okolo 4000 zl brutto. Jakby tak Panaleica byla za podobna cene, to byloby super.
Oficjalne MSRP Fujika to 999$/999€. Ergo - sklepowa powinna byc po paru miesiacach neico nizsza, w sumie w naszych sklepach powinien docelowo byc za okolo 4000 zl brutto. Jakby tak Panaleica byla za podobna cene, to byloby super.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Marzenia piekna rzeczNo nic, poczekamy, zobaczymy. Jak patrzylem na watek o Panaleice 25/1.4 to wszyscy (jak to Polacy) malowali jej cene w czarnych barwach - wiekszosc obstawiala tez okolice 4000 zl. Wyszlo okolo 2400. Licze wiec na to, ze aktualne czarnowidztwo forumowiczow co do cen w okolicy 6000 spadnie w realu do okolo 4000
![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Optyczni już go przestrzelili, skrzynka na listy też jest:
http://www.optyczne.pl/6507-news-Pan...5%82adowe.html
Data publikacji 06.01 - czyzby faktycznie Panas czekal na premiere Fuji, zeby wycenic swoje szklo?![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Było? Cena 1399 funciaków / 1499 ojro.
http://www.43rumors.com/panasonic-no...hips-in-march/
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Gdybym miał takie pieniądze to bym wolał trochę więcej dopłacić i mieć zestaw Nikon d7100 + Sigma 85 1.4,wiem że 1.4 to nie 1.2 ale myślę ,że takie połączenie na 1.4 i tak da mniejszą głębie ostrości a różnice czasów bym sobie zrekompensował wyższym ISO(o ile przy takiej jasności rzeczywiście byłoby trzeba podbijać ISO by wyszło ostre zdjęcie) a do tego mam całkiem niezły aparat![]()
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"