Który jest jeszcze większy niż E-PL5?
http://camerasize.com/compact/#387,382,565,ha,b
EDIT: Oglądając powyższe to nie ma sensu dla rozmiaru kupować E-PM2. E-PL5 lub ewentualnie E-PL6.
Który jest jeszcze większy niż E-PL5?
http://camerasize.com/compact/#387,382,565,ha,b
EDIT: Oglądając powyższe to nie ma sensu dla rozmiaru kupować E-PM2. E-PL5 lub ewentualnie E-PL6.
Gdzies było, wiem bo kiedys widziałem - ale nie moge znalezc...
Bateria do epl5.
Tania.
Dobra.
Moga byc dwie.
Macie jakies namiary na sklep jakis, albo co ?
Ps.
Miałem zabierać większy zestaw. Ale padło na lekki epl.
Baterie mam jedna a czasu tydzien. Zapas potrzebny...
A przy okazji - czy znajde jakis adapter do cokina na 37mm do kita ?
Ktos cos ?
Dzieki!!!
![]()
A ja nie zdążyłem kupic przed podróżą. Tydzien przeleciałem na jednej.
Raz doladowalem tak z godzinke. Przywiozłem jeszcze naładowana do domu.
Zdjec pewnie aż ze 400 cykłem. Takie tam z dzieciakami![]()
Wygląda na to, że być może znów będzie czekała mnie wizyta w serwisietym razem na 99,9% w ramach gwarancji...ale rozstanie z sprzętem. Dziwna rzecz się dzieje w stabilizacją...raz działa raz nie...dziś zrobiłem kilka(naście) zdjęć, było ok, potem wskaźnik zaczął mrugać na czerwono....i obraz w dłuższym czasem otwarcia migawki był zamazany...wyłączenie aparatu a nawet wyjęcie baterii nic nie pomogło...potem sobie poleżał i is znów zaczęła działać...usterka występuje losowo...Cóż...
Ktoś miał coś podobnego?
Problem zauważyłem przy "czerwonym" wskazniku baterii, ale zdaje się to nie ma znaczenia...pierwszy raz "zanikła" is nad morzem, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć w jakim stanie był aku, zdaje się też ponad 300 było już wystrzelane.
Ostatnio edytowane przez Bart_1985 ; 24.07.15 o 18:20
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
U mnie nie mam pewności czy stabilizacja działa jak trzeba. U was stabilizacja tez hałasuje przynajmniej 3 razy głośniej niż AF w kicie 14-42?
U mnie jeśli działa to jest ok, nie hałasuje aż tak, na 14mm moimi łapami jestem w stanie zrobić te 1/6 w miare ok...problem to ten komunikat, wcześniej go nie spotkałem. Kit 14-42mm w drugiej wersji ma silnik msc, tam nie ma co hałasować jak sprawne.
Ładuje aku, do pełna, zobacze czy się powtórzy.
Pasjonat amator
Tak. Kit 14-42 słychać AF tylko na filmie jak głośniej się zrobi. Ale IS w porównaniu z tym silnikiem msc to jak młot pneumatyczny. Nawet czuć lekką wibracje całego aparatu podczas stabilizacji. Dodam że jestem początkującym amatorem tak więc nie mam nawet porównania z innymi stabilizatorami.
hmm, nie zauważyłem aby stabilizacja matrycy odbiegała znacząco na minus (głośność, bo jej skuteczność to tak średnio w PL5 ) od tego co miałem w Pentax potem w Sony. to charakterystyka działania , że to troszkę czuć...aby zniwelować jej odgłos (również obiektywu ) należy użyć zewnętrznego mikrofonu.
Pasjonat amator