Karol - oczywiście masz racje z tym 5,6. Reszcie też dziękuje za wyjaśnienie tematu.
Karol - oczywiście masz racje z tym 5,6. Reszcie też dziękuje za wyjaśnienie tematu.
No i jeszcze kwestia rozdzielczości i oddania szczegółu, np na f/4.0 taki m.zuiko 1.8/45mm jest aż "za ostry" podczas gdy na kicie przy tej wartości (dla 40-150mm na 45mm ) takiego szczegółu nie uzyskam.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
Witajcie.
Użytkuję e-pl5 od kilku miesięcy.
Od pewnego czasu mam problem ze środkowym przyciskiem "ok" w kole zębatym. Chcąc na szybko zmienić parametry czegokolwiek z menu podręcznego niestety najczęściej nie mogę "wejść" w to menu podręczne... czy ktokolwiek miał taki problem? Może będzie ktoś miał pomysł co można byłoby zrobić, aby nie wysyłać aparatu od razu do serwisu gwarancyjnego?
Dokładnie - jak masz gwarancję to lepiej sam nic nie grzeb. Jeżeli kupowałeś wysyłkowo to reklamuj z kosztem wysyłki po stronie sprzedającego. Jeżeli lokalnie - powinno pójśc jeszcze szybciej.
Serwis, wysyłać bezpośrednio, tylko dołączyć ksero rachunku i gwarancji. Jedna z usterek była ewidentnie z mojej winy, ale, że jeszcze było coś innego (fabryczna ) dołączyłem te dokumenty. Naprawiono w ramach gwarancji całość. Nie powinno to trwać dłużej niż dwa tygodnie, nie ma co się męczyć i irytować.
Pasjonat amator
Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8
E-PL5 mozna zakupić nowe w pewnym sklepie w Skierniewicach za 999 złotych. Chciałbym mały aparat m43 i zastanawiam sie czy to dobra cena jest.
Co myślicie?
Sam korpus, ale obiektywów to już trochę mam![]()
za 800 kupiłem małochodzoną używkę na forum, więc jak cena Ci odpowiada, to bierz...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro