Strona 59 z 80 PierwszyPierwszy ... 949575859606169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    A ze fajny to wiadomo
    Bo nowy
    Fajniejszy niż E-PL5
    Zapraszam do albumu i galerii

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    pisałem o EP5, EPL5 miał słabiutką satbilizację. EPL7 to stabilizacja z OMD10, świetna po prostu.
    I to jest najistotniejsza różnica, zdecydowanie warta dopłacenia do nowszego aparatu, cena zresztą jak na premierę jest bardzo OK. Właśnie dla stabilizacji kupiłem OMD a nie Pena na tej samej matrycy. Wizjera używam sporadycznie, a ten "pryzmat" jednak trochę przeszkadza. Olek powoli zbliża się do tego czego chcę - Pen z dobrą stabilizacją, wizjerem z boku i z elektroniczną migawką .
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    No nie powala, niestety, ale nie ma też tragedii, działa, choć 4EV zdumiewa, wszystko poprawili, poza jednym, na gorsze, mechanizm odchylania ekranu, do góry jest lepszy, choćby np jakbym chciał dobrze się "wykadrować" i mam aparat na statywie, albo obserwować efekty mazania światłem na LT. ładniej też wygląda, przenieśli kółko na górę do zmiany ekspozycji, obraz na tym samym dobrym poziomie, nie żałuję wyobru starszego modelu, w dual kicie 1599zł, razem z kartą 16GB i 1.8/45mm zamknąłem się w kwocie ok 2700zł.
    Ty się chłopak na mnie nie gniewaj, ale tak napisałeś, że jakby to koń zjadł, to by się wściekł.

No nie powala, niestety, ale nie ma też tragedii (E-PL5 czy E-PL7)
    działa (który i co)
    choć 4EV zdumiewa (który)
    reszta chyba dotyczy E-PL7
    ja naprawdę jestem magister kształcony w PRL-u, więc coś umiem
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cieszę się z PL-5 poczekam na PL-8 i też kupię jako odchodzący w dobrej cenie

nie mam o co się obrażać, jestem dziś w złym stanie i rozkojarzony, oczywiście chodziło, o to, że lepiej mieć choćby słabo (1,5EV ) działającą stabilizację w PL-5, wszystkie zmiany na plus dla nowego modelu, poza mechanizmem ekranu, który stał się mniej użyteczny. Znacząco też nie uległa poprawie jakość obrazu, ale czego oczekiwać jeśli w zasadzie to ta sama matryca. Plotki krążą po sieci o następcy M5 m.in z nową lepszą matrycą, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez Bart_1985 ; 21.11.14 o 13:51
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    Cieszę się z PL-5 poczekam na PL-8 i też kupię jako odchodzący w dobrej cenie

nie mam o co się obrażać, jestem dziś w złym stanie i rozkojarzony, oczywiście chodziło, o to, że lepiej mieć choćby słabo (1,5EV ) działającą stabilizację w PL-5, wszystkie zmiany na plus dla nowego modelu, poza mechanizmem ekranu, który stał się mniej użyteczny. Znacząco też nie uległa poprawie jakość obrazu, ale czego oczekiwać jeśli w zasadzie to ta sama matryca. Plotki krążą po sieci o następcy M5 m.in z nową lepszą matrycą, zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Sam ciekaw jestem nowego modelu, choć E-PL5 jaki używam chwalę sobie, a co najważniejsze ładne obrazki mi daje. Cóż chcieć więcej
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Miałem w łapie E-PL-5 z 40-150, zrobiłem maksymalne zbliżenie. Ktoś pisał, że obraz się strasznie telepie w ekranie, ale ja tego nie stwierdziłem.
    To jak to jest ?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Wszystko ladnie pieknie, super hiper....
    Premiera fajna, zblizajace sie wielkimi krokami nastepne.

Ale ja sie pytam gdzie jest 100mm macro, no pytam sie gdzie!!!!!! ?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    Miałem w łapie E-PL-5 z 40-150, zrobiłem maksymalne zbliżenie. Ktoś pisał, że obraz się strasznie telepie w ekranie, ale ja tego nie stwierdziłem.
    To jak to jest ?
    Może ten ktoś miał wyłączoną stabilizację albo sporo mniej stabilne rączki od Ciebie.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    To jak to jest ?
    Obraz nie telepie się przecież sam z siebie, tylko przenoszą się i - w przypadku teleobiektywu zwielokrotniają, drgania i ruchy rąk fotografującego, a to jest mocno indywidualna sprawa. Jeżeli potrafisz utrzymać względnie długie czasy przy fotografowaniu teleobiektywem to tylko pogratulować, sam zresztą mam podobnie. No ale zawsze kolejne 2-4 EV skutecznej stabilizacji się przydają i z tego co czytam pod tym względem następca PL5 jest od niego znacznie lepszy, nic tylko się cieszyć.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Może ten ktoś miał wyłączoną stabilizację albo sporo mniej stabilne rączki od Ciebie.
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Obraz nie telepie się przecież sam z siebie, tylko przenoszą się i - w przypadku teleobiektywu zwielokrotniają, drgania i ruchy rąk fotografującego, a to jest mocno indywidualna sprawa. Jeżeli potrafisz utrzymać względnie długie czasy przy fotografowaniu teleobiektywem to tylko pogratulować, sam zresztą mam podobnie. No ale zawsze kolejne 2-4 EV skutecznej stabilizacji się przydają i z tego co czytam pod tym względem następca PL5 jest od niego znacznie lepszy, nic tylko się cieszyć.
    Dzięki za rozjaśnienie.
    Jeszcze kwestia przywyknięcia do kadrowania na ekranie, nie w wizjerze.
    Jak tam z wami było ? Przesiadka bezbolesna ?

Uprawnienia umieszczania postów