Hmm, czyli tak samo jak nowy OM-D... Działam w perspektywie roku-półtora, ale już teraz pomarzyć nie zaszkodzi![]()
Mam epl5 od paru tygodni.
To super aparacik. Porownanie mam spore, bo kilka klamotow w domu mam innych firm a przez łapki tez sie troche przewinęło...
Z 17mm f2,8 to idealny zestAw do kieszeni. Robię nim tylko jpg. Iso do 1600 super. Wyżej tez spokojnie używalne do mz iso 4000.
Na ulice i wypady super aparat. Adapter m42 i nikonaG pozwalają bawić sie szklami z innych systemów które uzywam.
Nie wiem co powiedziec poza tym. Tylko zachęcić do wydania kasy i focenia z uśmiechem.
Dodam ze tryby auto działają wyśmienicie. Manual tez...
Ps.
Witam Wszystkich, bo to pierwszy post na tym forum![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Hehe
To pierwszy Olek w moich rękachale sprawdza sie bardzo dobrze. Od wielkości plików do szybkiego AF włącznie - jestem bardzo zadowolonym posiadaczem Olka
Od nexa do fuji długo sie zastanawiałem co wybrać. Wypadło po moich testach na epl5. A wybór łatwy nie był
Jak sie juz ogarne na forum to zdjęcia oczywiscie tez tutaj dodam jakieś![]()
Ostatnio edytowane przez urzyszkodnik ; 9.03.14 o 10:30
Witam!
Też niedawno, głównie dzięki temu forum, kupiłem E-PL5. Najważnejsza dla mnie oprócz szybkości i jakości zdjęć była zgodność wsteczna z obiektywami systemu K i m42. Super wychodzą zdjęcia dzieciaków. Aparat jest naprawdę szybki. Warto podbić domyślne ISO do 3200 i korzystać jednocześnie ze sceny dzieci z trybem 2 seryjnych zdjęć. Przetestowałem współpracę z obiektywami pozasystemowymi i jest więcej niż OK!. Może po wielu latach przerwy powrócę do astrofotografii.
No to jest juz dwóch zadowolonych Tomków.
Ja tez zapinałem optomax 135mm 2:8 na adapterze i śmiga aż miło. Heliosy mi nie podchodzą...ale za to z nikona mam szkła i te rownież na manualu sa super.
Taka N50mm 1,8 E daje piękny obrazek np. Kolejne N50 1,4G tez super.
A co do iso to ja mam auto do iso4000 ustawione i obrazek ujdzie nawet na tej wartości
Ogólnie to do streetu super zabawka ten aparat jest.
![]()
reklama tego modelu - chciałbym go mieć !!!!!
http://digitalcamerapolska.pl/warszt...ecinnie-proste
pl3 + Panasonic 14-42 II
Wylicytuj mójhttp://allegro.pl/olympus-pen-e-pl5-i4112129509.html
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
...kupiłem właśnie E-PL5...pora zacząć strzelać...dla takiego fotolaika jak ja wystarczy w zupełności...