Strona 41 z 80 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL5

Prędkość po wifi byłaby do przyjęcia w tej karcie gdyby dało się zaznaczyć do kopiowania wszystkie pliki a nie pojedynczo - a tak funkcjonalność karty minimalna ;-(
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

nie bardzo rozumiem jak razem ? robie serie zdjęc i po kilku / klikunastu sekundach jpg'i mam na ipadzie.
    ORF ładuje sie ok 8-10 sekund, jpgegi pojawiają sie co 1-2 sek.
    Przy okazji testowania czasów wyszło mi takie coś (uruchomiłem program, połaczyłem sie wifi z karty i zdjecia zaczeły sie same pojawiać - i tego mi brakuje w karcie AirFlash):

Ostatnio edytowane przez Kashiash ; 16.02.13 o 14:32

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Pytanie, na szybko. Pomijając kwestię ładowarek, czy jak włożę aku BLS-1 do e-pl5 to będzie działał?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Pytanie, na szybko. Pomijając kwestię ładowarek, czy jak włożę aku BLS-1 do e-pl5 to będzie działał?

wg. informacji podanej przez Jack-a BLS-1 i BLS-5 są kompatybilne, różnią sie mocą, i dodatkowym stykiem dla ładowarki. Romek używał zamiennie w EPM-1
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    wg. informacji podanej przez Jack-a BLS-1 i BLS-5 są kompatybilne, różnią sie mocą, i dodatkowym stykiem dla ładowarki. Romek używał zamiennie w EPM-1
    Co rozumiesz pod pojęciem moc? Pojemność mają taką samą 1150 mAh. Trzymam właśnie oba w łapkach, niestety nie mam, e-pl5 żeby sprawdzić, czy BLS-1 działa. Za co odpowiada ten dodatkowy styk?

Kupiłem sobie e-pm1 i jest właśnie z BLS-5, a mam z e-pl3 komplet BLS-1 kupionych po taniości w FJ. Nie chcę nosić dwóch rodzajów ładowarek, dlatego mam ochotę sprzedać tego BLS-5 na Allegro, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy jak kupię e-pl5 kiedyś, to czy nie będę musiał zmieniać wszystkich aku?

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

... Za co odpowiada ten dodatkowy styk? ...
    Za kontrolę temperatury podczas ładowania. Nie jest kompletnie istotny do zasilania aparatu, więc, jak pisał wczesniej apz, jeden i drugi akumulator pracuje w aparacie w taki sam sposób.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Za kontrolę temperatury podczas ładowania. Nie jest kompletnie istotny do zasilania aparatu, więc, jak pisał wczesniej apz, jeden i drugi akumulator pracuje w aparacie w taki sam sposób.
    Dzięki, taką odpowiedź potrzebowłem

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Dzięki, taką odpowiedź potrzebowłem
    Wydawało mi się,że jest różnica w ilości prądu jak w akumulatorach do E-30/E-5. Wybacz mój błąd.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 16.02.13 o 23:14
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Czy modułu wi-fi można też użyć do bezprzewodowego sterowania aparatem za pomocą smartphona/tabletu? a jeśli tak to jaka aplikacja to obsługuje?
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

niestety nie. a) wifi jest w karcie SD a nie w aparacie, 2) nie udalo mi sie nawet znaleźć metody jak poprzez kabel modyfikować parametry w PEN'ie (co można np w wiekszości Canonów).

Uprawnienia umieszczania postów