Strona 30 z 80 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL5

Cytat Zamieszczone przez boberiska Zobacz posta
    Z kitem. Normalna cena w gablocie to 3099. Chwila rozmowy ze sprzedawcą, trochę marudzenia, z chcę kupić ale za drogo. Ten bierze za telefon, dzwoni do kogoś chyba szefu działu foto i robią cenę 2699. Co ciekawe proponowali mi też OMD5 i z ceny 5499 zrobili 4950 w promocji z dodatkową stałką. Wybrałem E-pl5 w kredycie 10X0%. Powiem wam coś jeszcze. Przed wielkanocą kupiłem na podobnej zasadzie mzd 9-18 za 1899. W gablocie stał za 2399. Naprawdę warto się potargować. A w Jankach widać pracują normalni ludzie i można.

Bo powiedzmy sobie szczerze cena 3099 to z lekka mówiąc z du....y wzięta , więc bez wielkiego żalu przecenili. Nowiutki NEX-5R wystartował od ceny 2700 ,

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Bo powiedzmy sobie szczerze cena 3099 to z lekka mówiąc z du....y wzięta , więc bez wielkiego żalu przecenili. Nowiutki NEX-5R wystartował od ceny 2700 ,
    3299/3399 to epl5 będzie kosztował jak wejdzie 'słynna' promocja w stylu 45/1.8 za 1zł
    runner

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    3299/3399 to epl5 będzie kosztował jak wejdzie 'słynna' promocja w stylu 45/1.8 za 1zł
    a ma wejść, czy propagujesz jakąś nową listę życzeń?
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Kurde,powiem wiecej -z dwoch d.u.p.
    Taki nexik 5r powinien od 999 startowac i na klocku konczyc.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez boberiska Zobacz posta
    I właśnie dlatego przed chwilą nabyłem PL5 w Saturn Janki za 2699 z Vat.
    No i jak wrażenia z używania? Że matryca taka jak w om-d to wiadomo. Ale czy ustawienie np. bracketingu to wymaga wchodzenia do menu? A zmiana parametrów ekspozycji, przesłony itp?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adorobis Zobacz posta
    No i jak wrażenia z używania? Że matryca taka jak w om-d to wiadomo. Ale czy ustawienie np. bracketingu to wymaga wchodzenia do menu? A zmiana parametrów ekspozycji, przesłony itp?
    Włączenie bracketingu wymaga wejścia do menu.
    Natomiast zmiana parametrów ekspozycji jest możliwa dzięki któremuś z przycisków funkcyjnych.
    Najlepiej przeczytaj instrukcję: http://www.olympus.pl/site/rmt/media..._MANUAL_PL.pdf
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta

W wypadku OM-D to jest moim zdaniem pierwsza fala obniżek. Teraz niby z promocją na obiektyw. Jak plotki głoszą w przyszłym roku nowa puszka bardziej semi-PRO. Przecież nie może być na tym samym poziomie cenowym jak OM-D.
    Tak czy inaczej to promocji na E-PL5 przed wiosno-latem bym się nie spodziewał. Najpierw muszą kupić ci co chcą nowość kupić.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez banc Zobacz posta
    W wypadku OM-D to jest moim zdaniem pierwsza fala obniżek. Teraz niby z promocją na obiektyw. Jak plotki głoszą w przyszłym roku nowa puszka bardziej semi-PRO. Przecież nie może być na tym samym poziomie cenowym jak OM-D.
    Wątpię by to Semi Pro kosztowało mniej niż obecnie E-5.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    Wątpię by to Semi Pro kosztowało mniej niż obecnie E-5.
    To zależy jak bardzo będzie semi a jak bardzo PRO. OM-D sama puszka to 4.500zł. Za 6.000zł to nowy aparat musiałby mieć kilka znacznie lepszych funkcji.

Mieszka w
    Falenty Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Aparacik bardzo fajny. Nie ma dużej różnicy od tego co miałem wcześniej czyli E-PL3, tym bardziej, że miałem zamontowany grip od Richarda Frańca. Wyświetlacz dotykowy przydaje się przy przeglądaniu zdjęć i w menu. Lepsze są też filmy. Generalnie lepsze zdjęcia. Zamówiłem teraz większy uchwyt (grip MCG-2) bo ten co dają to jakby go nie było a ja już do Frańcowatego się przyzwyczaiłem. Do filmowania mam 14-150 i jestem zadowolony ale tylko jak jest jasno. Jak jest ciemno np. jakiś koncert to na razie zostaje mi tylko męczyć się bez zooma 45-tką. Wtedy obraz filmowany jest jasny a i fokus daje radę. Generalnie zmienia się na lepsze i nie są to zmiany kosmetyczne.
    Ostatnio edytowane przez hades ; 21.11.12 o 14:34 Powód: orty i literówki

Uprawnienia umieszczania postów