Nie zastanawiaj się, co kupisz, a co sprzedasz za dwa lata. To nie ma sensu. Weź sobie taki aparat, jaki Ci pasuje już dziś. Nawet jeśli będzie droższy, niż jesteś w stanie na niego wydać, to w ciągu tych dwóch lat na pewno spłacisz raty za niego.
Nie zastanawiaj się, co kupisz, a co sprzedasz za dwa lata. To nie ma sensu. Weź sobie taki aparat, jaki Ci pasuje już dziś. Nawet jeśli będzie droższy, niż jesteś w stanie na niego wydać, to w ciągu tych dwóch lat na pewno spłacisz raty za niego.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 12.10.12 o 15:07
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie, kasa nie jest jakimś problemem. Bardziej chyba mentalnym - na dziś ustaliłem sobie kwote 7tys i nie chciałbym w tym roku wydac wiecej. Przy zakupie E-Pl5 zostaje jeszcze sporo kasy na stałki i to jest bardzo kuszące.
Nie pomogłeśAparat musze kupić juz w listopadzie tego roku i na placu boju zostały: OMD, X-E1 i E-Pl5. Tak czy siak i tak za miesiąc będę cieszył się fotkami z nowego aparatu
![]()
Dyskusja się kończy w momencie gdy przez przypadek naciskasz klawisze (ztcp +/-) i w momencie pójścia do marketu i przymierzenia pod swoje dłonie lub patelnie (jak kto woli) mikro korpusów. Olek nie ukrywa, że targetem nadal (wywiady po Photokinie 2012) jest Azja i dlatego najnowsze PENy - dla mnie niestety - nadal są malutkie. Byłem pomacać sobie EPM1 i EPL3. Miałem ochotę na tą nową matrycę za grosze, ale to po prostu już są nano korpusy. Czekam na większy (i pewnie droższy) korpus.
Podsumowując: jak ktoś nie ma dużych dłoni traci tylko - bardzo dobry - stabilizator.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Akurat dla mnie to zaleta, bo prawie nie używam menu. Mam ustawione w customach wszystko tak, żeby rawy były jak najlepsze, pod fn ''dopalacz'' iso na ciemne sceny i to wszystko - aparat ma być jak najmniejszy, bo jestem leniwy jeśli chodzi o noszenie
Gorzej zaczyna się robić, gdy trzeba filmować, ale tu żaden aparat nie jest okej, a czasem (np. w 7D) żeby sobie pomóc trzeba wyczyniać dzikie harce (np ciągłe przełączanie trybów w celu precyzyjnego ostrzenia manualnego itp).
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Kolejna porcja fotek od redakcji dc watch (w tym z 15/8 )
http://tinyurl.com/9ljknbe
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Mini recenzja: http://www.mu-43.com/f42/epl5-quick-review-35246/
Jeżeli chodzi o wielkość, to seria PEN lite i mini to dla mnie ideał. Przy wyborze aparatu kierowałem się wielkością i chciałem kompakta, jednak po g3 pozostałby jednak niedosyt i nabyłem epm1. Pomimo znikomej guzikologii i brak pokręteł aparat obsługuje się bardzo szybko i przyjemnie. Z epl5 może być tylko lepiej, i jeżeli ktoś twierdzi, że jest zbyt mały, powinien poszukać czegoś w lustrzankach. Ja uwielbiam te małe olympusowe korpusiki
Sent from my Lumia 710 using Board Express
***Olympus Stylus 1s***