Strona 16 z 80 PierwszyPierwszy ... 614151617182666 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL5

Nie zastanawiaj się, co kupisz, a co sprzedasz za dwa lata. To nie ma sensu. Weź sobie taki aparat, jaki Ci pasuje już dziś. Nawet jeśli będzie droższy, niż jesteś w stanie na niego wydać, to w ciągu tych dwóch lat na pewno spłacisz raty za niego.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 12.10.12 o 15:07
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Może dobrym pomysłem byłoby zainwestować dziś właśnie w nowego PENa a za dwa lata go sprzedać i kupić kolejną wersję OM-D? W sumie to sam siebie pytam
    W sumie to Ci odpowiem pytaniem - co jest celem zakupu? Jeśli sam zakup to czekaj, jeśli robienie fotek to nie ma na co czekać
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie zastanawiaj się, co kupisz, a co sprzedasz za dwa lata. To nie ma sensu. Weź sobie taki aparat, jaki Ci pasuje już dziś. Nawet jeśli będzie droższy, niż jesteś w stanie na niego wydać, to w ciągu tych dwóch lat na pewno spłacisz raty za niego.
    Nie, kasa nie jest jakimś problemem. Bardziej chyba mentalnym - na dziś ustaliłem sobie kwote 7tys i nie chciałbym w tym roku wydac wiecej. Przy zakupie E-Pl5 zostaje jeszcze sporo kasy na stałki i to jest bardzo kuszące.

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    W sumie to Ci odpowiem pytaniem - co jest celem zakupu? Jeśli sam zakup to czekaj, jeśli robienie fotek to nie ma na co czekać
    Nie pomogłeś Aparat musze kupić juz w listopadzie tego roku i na placu boju zostały: OMD, X-E1 i E-Pl5. Tak czy siak i tak za miesiąc będę cieszył się fotkami z nowego aparatu

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Tracisz ergonomię (dyskusyjna sprawa), czasem coś istotnego (np. tu lepszą stabilizację).
    Dyskusja się kończy w momencie gdy przez przypadek naciskasz klawisze (ztcp +/-) i w momencie pójścia do marketu i przymierzenia pod swoje dłonie lub patelnie (jak kto woli) mikro korpusów. Olek nie ukrywa, że targetem nadal (wywiady po Photokinie 2012) jest Azja i dlatego najnowsze PENy - dla mnie niestety - nadal są malutkie. Byłem pomacać sobie EPM1 i EPL3. Miałem ochotę na tą nową matrycę za grosze, ale to po prostu już są nano korpusy. Czekam na większy (i pewnie droższy) korpus.
    Podsumowując: jak ktoś nie ma dużych dłoni traci tylko - bardzo dobry - stabilizator.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dyskusja się kończy w momencie gdy przez przypadek naciskasz klawisze (ztcp +/-) i w momencie pójścia do marketu i przymierzenia pod swoje dłonie lub patelnie (jak kto woli) mikro korpusów. Olek nie ukrywa, że targetem nadal (wywiady po Photokinie 2012) jest Azja i dlatego najnowsze PENy - dla mnie niestety - nadal są malutkie.
    Akurat dla mnie to zaleta, bo prawie nie używam menu. Mam ustawione w customach wszystko tak, żeby rawy były jak najlepsze, pod fn ''dopalacz'' iso na ciemne sceny i to wszystko - aparat ma być jak najmniejszy, bo jestem leniwy jeśli chodzi o noszenie
    Gorzej zaczyna się robić, gdy trzeba filmować, ale tu żaden aparat nie jest okej, a czasem (np. w 7D) żeby sobie pomóc trzeba wyczyniać dzikie harce (np ciągłe przełączanie trybów w celu precyzyjnego ostrzenia manualnego itp).

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dyskusja się kończy w momencie gdy przez przypadek naciskasz klawisze (ztcp +/-) i w momencie pójścia do marketu i przymierzenia pod swoje dłonie lub patelnie (jak kto woli) mikro korpusów. Olek nie ukrywa, że targetem nadal (wywiady po Photokinie 2012) jest Azja i dlatego najnowsze PENy - dla mnie niestety - nadal są malutkie. Byłem pomacać sobie EPM1 i EPL3. Miałem ochotę na tą nową matrycę za grosze, ale to po prostu już są nano korpusy. Czekam na większy (i pewnie droższy) korpus.
    Podsumowując: jak ktoś nie ma dużych dłoni traci tylko - bardzo dobry - stabilizator.
    Tak szukasz smieci po internecie z namietnoascia, moze bys zaczal od wyszukania tlumaczenia slowa "mikro", mysle ze uswiadomiloby Tobie dlaczego takie gabarytowo sa te aparaty.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tak szukasz smieci po internecie z namietnoascia, moze bys zaczal od wyszukania tlumaczenia slowa "mikro", mysle ze uswiadomiloby Tobie dlaczego takie gabarytowo sa te aparaty.
    pozdro
    Kolejna porcja fotek od redakcji dc watch (w tym z 15/8 )
    http://tinyurl.com/9ljknbe
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeżeli chodzi o wielkość, to seria PEN lite i mini to dla mnie ideał. Przy wyborze aparatu kierowałem się wielkością i chciałem kompakta, jednak po g3 pozostałby jednak niedosyt i nabyłem epm1. Pomimo znikomej guzikologii i brak pokręteł aparat obsługuje się bardzo szybko i przyjemnie. Z epl5 może być tylko lepiej, i jeżeli ktoś twierdzi, że jest zbyt mały, powinien poszukać czegoś w lustrzankach. Ja uwielbiam te małe olympusowe korpusiki
    Sent from my Lumia 710 using Board Express
    ***Olympus Stylus 1s***

Uprawnienia umieszczania postów