Strona 50 z 80 PierwszyPierwszy ... 40484950515260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 800

Wątek: Olympus PEN E-PL5

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PL5

Witam !

Raz facet w MM twierdzil, ze Olkiem nie da sie zrobic dobrych fot wysokiej jakosci i ten standard szumi i wogole to slaby sprzet jest.
    Akurat mialem przy sobie kilkanascie fot na papierze zrobionych pod format A4 i pokazalem i mowie, ze to zrobilem profesjonalnym aparatem Canonem
    z wyzszej polki. Gosc wysoko ocenil foty i przyznal, ze mial jednak racje, a ja mu na to ze zartowalem a foty sa zrobione prostym Olympusem E-410
    z obiektywem Zuiko 14-54 i niech teraz mi wytlumaczy gdzie widzi szumy i gdzie ma przyklady kiepskiej jakosci fot ?
    Wydaje mi sie, ze nieco dalem mu do myslenia ale czy zrozumial swoje uprzedzenia do sprzetu ktorego nie uzywal w praktyce
    i nie zrobil nim sam zadnych praktycznych testow !

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez FuRiOn Zobacz posta
    Bezlusterkowiec 2000-2600 zł z mozliwoscia rozbudowy o fajną portretowkę do tysiaka. Takie było hasło do sprzedawcy. Mowiłem że E-PL5 potem długo długo nic i GX7 a następnie EM-5 i E-M1. To się nie zgodził :]
    Przez idiotycznie wysoką cenę E-M2 (2000zł z kiecie) i E-PL5 (2300zł w kicie) gościu miał nieco racji.
    NEX-3 w kicie 16-50 kosztuje 1450zł, Sigma 60mm2.8 jako b. dobra portretówka kosztuje 600zł, czyli za 2000zł mamy już zestaw z kitem i portretówką.

Gdyby Olek zszedł 600-700 zł ze swoich puszek to rozmowa była by inna.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Przez idiotycznie wysoką cenę E-M2 (2000zł z kiecie) i E-PL5 (2300zł w kicie) gościu miał nieco racji.
    NEX-3 w kicie 16-50 kosztuje 1450zł, Sigma 60mm2.8 jako b. dobra portretówka kosztuje 600zł, czyli za 2000zł mamy już zestaw z kitem i portretówką.
    Gdyby Olek zszedł 600-700 zł ze swoich puszek to rozmowa była by inna.
    Wszystko rozumiem, ale oni nie są od tego żeby mieć rację tylko, żeby sprzedać to przy czym akurat stoją.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Jakoś walczyłem z nim, ale pokonany odszedłem ze stoiska Widać ktoś inny musi zdemolować jego tezy. Jaka jest prawda odnośnie tych twierdzeń ?
    Ano taka, że większość tego co mówi, to prawda. Generalnie, gdyby nie 12-60 czy może nowy 12-40, Olek przegrałby z Nexami na większości pól - czasem słabo, czasem silniej. Olek był jednak troszkę wcześniej (za czasów wczesnych penów optyka do nexów była beznadziejna) i dlatego u mnie wygrał. Wtedy, bo teraz niby najwięcej pstrykam Olkiem, ale coraz częściej czym popadnie.
    Dziś Nex to jednak najbardziej obiecujący system - oczywiście subiektywnie. Olek spadł z piedestału za ignorancję filmową (stawiam, że to sprawa cichej umowy z panasem, a być może także z sonym).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda porównanie szybkości AF nowych PEN-ów/ OM-D vs NEX.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda porównanie szybkości AF nowych PEN-ów/ OM-D vs NEX.
    Mam w pracy NEX-3, i własny EPL-5. Olek jest szybszy
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Belgia
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Dodali w końcu poprzez firmware funkcję focus peaking w E-PL 5 ?
    [=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Dodali w końcu poprzez firmware funkcję focus peaking w E-PL 5 ?
    Nie aktualizowałem, nie szukałem. Chyba, naciskiem na "chyba" nie ma
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Belgia
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

No a E-PL 5 dalej nO. 1 w rankingu bezlusterek do 3K
    http://www.fotomaniak.pl/80016/ranki...kowce-2013-12/

Ja po dzisiejszym dniu mam mieszane odczucia i trochę skłaniam się ku Nex-5R (lub nawet T bo mniejszy lepszy obiektyw kitowy) i może nadchodzące w marcu A5000 za 600 dolca z 16-50 mm ? Za sony przemawia prostota obsługi, solidność, cena plus mniejsza głębia ostrości przy tej samej wartości przysłony. Przechodzić będę z EX-1 i wiem, że na początku trochę spędze "zabawy" z GO. A tak byłem do dzisiaj za E-PL5

5R "macałem", ciekawe gdzie w krk można by potestować E-pl5. Wyczaił ktoś ?
    [=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

We wszelkich sklepach nie dla idiotów i ich niebieskich odpowiedników, Sony dobrze płaci za to żeby się sprzedawał ich sprzęt ; )

A po za tym dużo łatwiej to sprzedać dzięki znaczkowi, reklamie i szerokiej gamie produktów z wielu kategorii.

Uprawnienia umieszczania postów