Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 181

Wątek: Olympus PEN E-PM2

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-PM2

Cytat Zamieszczone przez bogdi Zobacz posta
    jest to bardzo dobry aparat w dobrej cenie tylko DLA KOGO ? -
    Dotykowy ekran pozwala ominąc większość przypadków przekopywania się przez menu w celu zmiany ustawień aparatu. Moim zdaniem bardzo zdolny aparat do wszystkiego dla średnio zaawansowanego amatora który potrafi sobie poustawiać aparat. Duże możliwości i kieszonkowy rozmiar. Bardzo niedoceniany, sprytny aparat.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Moim zdaniem Media Markty mają jeszcze spore ich zapasy i dopiero te maleństwa zaczęły schodzić. Prognozuję też, że jak się pojawi w sklepach e-m10 to cena e-pl5 poleci na łeb na szyję. Nie powiem, takiego e-pm2 z nowym naleśnikowym 14-42 też bym przytulił, ale to nie ma taki zakup póki co racjonalnego uzasadnienia w moim budżecie
    rozmawiałem ostatnio z zaprzyjaźnionym pracownikiem MM , już się szykują do przecen e-pl5 . a oczywiście e-pm2 w cenie 1299zl jest ciekawą propozycją
    pl3 + Panasonic 14-42 II

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

apz - masz rację, jest to bardzo dobry aparat i my o ty wiemy (w tej cenie oczywiście), ale ...

sam się bardzo mocno nad nim zastanawiam i tylko troszkę rozsądku trzyma mnie jeszcze w domu a nie jadę do sklepu
    - moje opinie -
    - na pewno szybciej bym się skusił gdyby był z kitem nowym (naleśnikiem), aby faktycznie mieścił się w kieszenie, wtedy był by chyba w porównywalnej wielkości z x20 i xz2, wiem, że są stałki , czyli rybka która mi się podoba, 17, 30s, 45, ale zaczyna się robić system, więc jako spacerówka w tym momencie dla mnie już nie jest , znów wygrywa x20, xz2 .
    Gdybym dziś "nie żył z fotografii" i przez to nie miał walizki sprzętu w domu, to jako osoba, która ma troszeczkę pojęcia i jeszcze pamięta jak się czyta instrukcje, to była by wielka szansa na jego kupno jako podstawowy i jedyna aparat (zawsze mała torba ze sobą ?).
    Teraz główny odbiorca, czyli klient "super-marketu"
    - ona - ten aparat nie ma guzika z zielonym programem , a na wyświetlaczu jak coś dotknę to namieszam , i następny obiektyw jest DROŻSZY OD APARATU ! , i kto mi go zmieni i NIE MA LAMPY
    - on - dotykowy wyświetlacz ?, jak w smartfonie ?, więc ....
    po pomocy sprzedawcy, który podpowiedział, że xz2 ma jaśniejszy obiektyw, czyli można robić w ciemniejszy miejscu, ma lampę, mieści się w torebce, i kosztuje tyle samo
    wielosystemowy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

- on - dotykowy wyświetlacz ?, jak w smartfonie ?, więc ....
    po pomocy sprzedawcy, który podpowiedział, że xz2 ma jaśniejszy obiektyw, czyli można robić w ciemniejszy miejscu, ma lampę, mieści się w torebce, i kosztuje tyle samo
    "pomoc" sprzedwcy w MM nieoceniona ; z tym co ja rozmawiałem to co najwyżej znalałby pudełko od aparatu i pewnie wiedział która częc to obiektyw !!
    pozdrawiam Krzysiek

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

To fajny aparat dla kogoś kto posiada coś większego z systemu m4/3 (GH2, E-M5).
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Lipa - nie kupować! Ani za to chwycić, ani zwrócić tym uwagę wśród ludzi, ani z tego dotykowego zadzwonić. Jak będzie zalegać w sklepach potanieje jeszcze bardziej - wówczas kupię sobie ze trzy . Przecież pod spokojne turystycznie pstrykanie to aparacik idealny - niepozorny, mały/lekki, tani, nic w systemie nie oferuje wyraźnie lepszego obrazka. Historia się powtarza jak z Epeelem pierwszym - kupiłem za czapkę gruszek, a spośród wszystkich aparatów, które miałem sprawił chyba najwięcej frajdy, był prawie zawsze ze mną i zrobił najwięcej zdjęć, z których jestem zadowolony...
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 9.03.14 o 16:36
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar bogdi
    Mieszka w
    dolny śląsk - Kiełczów
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

aktualnie 1199zł, czyli czekamy do złamania magicznej ceny 1000zł , może w OJ, a ta wyjątkowo jest mało atrakcyjna , może dadzą wersję z "cienkim" kitem ?
    wielosystemowy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

W OJ ostatnio tylko nowości są w dobrych cenach, więc nie sądzę, żeby tam był tańszy w najbliższej przyszłości. Ja nigdy nie sądziłem, że kupię aparat w sklepie dla idiotów, ale wyszło taniej niż w OJ.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 9.03.14 o 20:23 Powód: usunięcie ceny
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

aktualnie 1199zł, czyli czekamy do złamania magicznej ceny 1000zł , może w OJ, a ta wyjątkowo jest mało atrakcyjna , może dadzą wersję z "cienkim" kitem ?
    Jedni dadzą 1600zł a inni nawet za 700 nie wezmą - wszystko w zależności od potrzeb.
    Nie wiem po co te wszystkie porównania, oceny...
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

OJ ma swoje zasady i swoje forum dla uprawnionych - tam jest miejsce na ewentualną dyskusję. W innych miejscach proszę cen nie ujawniać - taka jest zasada programu i trzymajmy się tego.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Uprawnienia umieszczania postów