Strona 7 z 415 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jakbyś przez prawie 10 lat miał tylko szanse na wyrób matrycopodobny od Panasonica poprawiany umiejętnościami Olkowych opto-inżynierow w kolejnych puszkach to wiedziałbyś o co chodzi...

Szkła Olympusa + jego puszki + przyzwoita matryca to jest to, nie jakiś tam RX coś tam.
    Absolutnie nie twierdzę że "RX coś tam" jest lepszy, po prostu napisałem że ma gwarantowaną w środku matrycę Soniaka.
    Wybór matryco-podobny od Panasa Olympus zawdzięcza tylko sobie samemu, trza było iść w innym kierunku, ale z drugiej strony Olyemu na złe to nie wyszło wcale, być może zdecydowała cena owych wyrobów matryco-podobnych, no bo rozumiem że jakość - nie.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    Absolutnie nie twierdzę że "RX coś tam" jest lepszy, po prostu napisałem że ma gwarantowaną w środku matrycę Soniaka.
    Wybór matryco-podobny od Panasa Olympus zawdzięcza tylko sobie samemu, trza było iść w innym kierunku, ale z drugiej strony Olyemu na złe to nie wyszło wcale, być może zdecydowała cena owych wyrobów matryco-podobnych, no bo rozumiem że jakość - nie.
    Szybkie wejście w kooperację z Panasem było spowodowane wpadką Kodaka z matrycami, użytymi potem do E-400 - one nie dały obiecanych parametrów i na dodatek się przegrzewały. Potem była umowa na lat kijka na warunkach producenta matryc. Zmiana jest dopiero po jej wygaśnięciu i przypłacona jest niemal upadkiem Olympusa jako masowego producenta sprzętu fotograficznego.

Stad też taka nasza radość i oczekiwania po tej zmianie.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 7.11.12 o 09:08
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Szybkie wejście w kooperację z Panasem było spowodowane wpadką Kodaka z matrycami, użytymi potem do E-400 - one nie dały obiecanych parametrów i na dodatek się przegrzewały. Potem była umowa na lat kijka na warunkach producenta matryc. Zmiana jest dopiero po jej wygaśnięciu i przypłacona jest niemal upadkiem Olympusa jako masowego producenta sprzętu fotograficznego.
    no cóż, ja nie dyskutuję z historią, ale PENowskie matryce nie są wcale takie złe o czym świadczy ich niemały sukces rynkowy

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

doktor LR4 pomoże...
    Panasowi pomógł
    No nie wiem. Myslę, że sporo osób kupujac ten aparat pozostanie przy jpgach i raczej nie planuje zakupu LR4. Co więcej myslę, że nie planuje jakiejkolwiek zabawy z PS czy jakimkolwiek innym programem.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

no cóż, ja nie dyskutuję z historią, ale PENowskie matryce nie są wcale takie złe o czym świadczy ich niemały sukces rynkowy
    To popatrz tylko na powodzenie E-M5 po zmianie dostawcy matrycy... Te matryce są niemal takie same jak te z czasu E-510. Aparaty są niezłe, ale serduszko mocno się im przeterminowało...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

To popatrz tylko na powodzenie E-M5 po zmianie dostawcy matrycy... Te matryce są niemal takie same jak te z czasu E-510. Aparaty są niezłe, ale serduszko mocno się im przeterminowało...
    Nie wiem jak ocenić powodzenie E-M5.
    Na tym forum (sentymentalnych fanów olyego) na pewno ma powodzenie niebywałe, pomimo swojej wygórowanej ceny. Wszystkie foto-opto-kompo-portale go wielbią, tylko że mam wrażenie że jest to uwielbienie pt. "Super jak na Olympusa".

Żeby ocenić powodzenie EM-5 należało by poznać wielkość sprzedaży.

w sumie to już zapomniałem co chciałem przekazać...

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Na tym forum (sentymentalnych fanów olyego) na pewno ma powodzenie niebywałe, pomimo swojej wygórowanej ceny. Wszystkie foto-opto-kompo-portale go wielbią, tylko że mam wrażenie że jest to uwielbienie pt. "Super jak na Olympusa".

Żeby ocenić powodzenie EM-5 należało by poznać wielkość sprzedaży.

w sumie to już zapomniałem co chciałem przekazać...
    To popatrz sobie na zagraniczne fora dot. m4/3 - tam też jest uwielbiany pomimo braku OJ.

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    To popatrz sobie na zagraniczne fora dot. m4/3 - tam też jest uwielbiany pomimo braku OJ.
    ja absolutnie nie twierdzę, że nie jest to bardzo dobry aparat, - proszę nie nad interpretowywać moich wypowiedzi.

"Super jak na Olympusa", racja powinienem był napisać super jak na m43.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Może i nie są złe, ale lepsze stosują N, P, S, F, a nawet C (mowa o penach 12Mpx)
    Obraz wyraźnie lepszy od poprzedników, pozostawiający w tyle nawet C, do tego nieco indywidualizmu w stronę ekskluzywną, ale jednak przy nie-leicowskiej cenie.
    Na tym forum (sentymentalnych fanów olyego) na pewno ma powodzenie niebywałe, pomimo swojej wygórowanej ceny.
    Prawdziwym hitem będzie epl5, na razie nikt go prawie nie ma. Obraz ten sam, a cena normalna.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta

Prawdziwym hitem będzie epl5, na razie nikt go prawie nie ma. Obraz ten sam, a cena normalna.
    Prawdziwym hitem byłby EP-5 z wizjerem nawet za cenę EM5.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów