Strona 201 z 415 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.001 do 2.010 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Szybkie pytanko czy ta tulejka http://allegro.pl/tulejka-do-minolta...222562106.html będzie kompatybilna z naszym XZ2 ? Ktoś już podsyłał ten link ale nikt zdaje się nie potwierdził czy jest w pełni kompatybilny.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulisu Zobacz posta
    Szybkie pytanko czy ta tulejka http://allegro.pl/tulejka-do-minolta...222562106.html będzie kompatybilna z naszym XZ2 ? Ktoś już podsyłał ten link ale nikt zdaje się nie potwierdził czy jest w pełni kompatybilny.
    Ja mam tulejkę, którą miałem zamontowaną na Z1 i niestety nie pasuje ona do XZ-2
    Ta z Allegro jest do Z3, Z5, Z6, więc może z nią jest inaczej.

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    Ja mam tulejkę, którą miałem zamontowaną na Z1 i niestety nie pasuje ona do XZ-2
    Ta z Allegro jest do Z3, Z5, Z6, więc może z nią jest inaczej.
    Dzięki za szybki odzew, czekam na pozostałe opinie czy ktoś już to sprawdził.

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Mam tą tulejkę, ale jest w innej lokalizjacji niż ja i aparat. Jak się spotkamy z nią to wkręcę i jak będzie pasić to dam znać

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    Mam tą tulejkę, ale jest w innej lokalizjacji niż ja i aparat. Jak się spotkamy z nią to wkręcę i jak będzie pasić to dam znać
    Super Zosiu to jak już się spasujecie daj znać poproszę .

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulisu Zobacz posta
    Dzięki za szybki odzew, czekam na pozostałe opinie czy ktoś już to sprawdził.
    Tutaj masz opis, jak działa ta tulejka od z3 z olympusem xz2:

https://forum.olympusclub.pl/threads...9509&highlight=

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Wielkie dzięki to już wiem z filtrami 52 bezpośrednio nie da rady trzeba redukcję, głównie zależy mi żeby dokręcić osłonę przeciwsłoneczną na 52 więc to w niczym nie będzie przeszkadzać a na taką osłonę która stanie się redukcją mogę już nakręcić filtr UV 52 który mam a do filtra polaryzacyjnego 67 dukupię tylko redukcję. Na stronie tego sprzedawcy jest mnóstwo tulej ktoś może zna dokładny wymiar oryginalnej można by zapytać czy miałby w takim rozmiarze wystarczy żeby była o kilka mm dłuższa.

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

ja dzwoniłam do nich i pytałam czy mają coś dłuższego odrobinę ale nie potrafiłam się dogadać... jak ci się uda to się podziel wiedzą

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Kupiłem tą tulejkę zobaczymy czy sprawdzi się z moją koncepcją, jeśli ktoś zna dokładne wymiary oryginalnej niech poda ile mają.
    Ostatnio edytowane przez wulisu ; 1.06.14 o 16:08

Awatar wulisu
    Mieszka w
    Edinburgh
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    ja dzwoniłam do nich i pytałam czy mają coś dłuższego odrobinę ale nie potrafiłam się dogadać... jak ci się uda to się podziel wiedzą
    Aż tak ciężko było, ja zatem jak już dostanę swoją zrobię zdjęcie i zwymiaruję, i prześlę im może to pomoże. Dam znać jak się czegoś dowiem.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów