Strona 28 z 415 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Darku?

Po ilu latach opusciles swoje legowisko?))))

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Zauwazylem, ze rawy z XZ-2 sa dosc duze i zajmuja okolo 19 Mb a jak przepuszcze to przez Adobe DNG to wychodzi okolo 12 Mb.
    Olek w tym modelu zrezygnowal chyba z kompresji...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 5.10.13 o 09:43
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Mam pytanie do użytkowników tego aparatu. Mam okazję kupić nowy aparat przywieziony z zagranicy za ok 1000zł, niestety jest bez gwarancji. Myślicie, że jest sens kupić tego Olka? Jestem zdecydowany kupić ten model. Cena mnie kusi, głównie przez to, że już nie jeden aparat mam i nigdy nie miałem problemu z żadną awarią. Co sądzicie, lepiej nie ryzykować i mieć gwarancję?

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez karas0801 Zobacz posta
    Mam pytanie do użytkowników tego aparatu. Mam okazję kupić nowy aparat przywieziony z zagranicy za ok 1000zł, niestety jest bez gwarancji. Myślicie, że jest sens kupić tego Olka? Jestem zdecydowany kupić ten model. Cena mnie kusi, głównie przez to, że już nie jeden aparat mam i nigdy nie miałem problemu z żadną awarią. Co sądzicie, lepiej nie ryzykować i mieć gwarancję?
    Odpowiedzieć musisz sobie sam. Czy stać cię na brak gwarancji. To jest różnica 400zł.
    Bo w razie czego masz albo stały cennik olka albo szukanie srwisów niezależnych. Może się skończyć zakupem kolejnej sztuki w podobnej cenie.
    Osobiście bym kupił, gdybym sprawdził, że wszystko chodzi. Ale mnie stać na ryzyko.

Jd
    Gość

Mam pytanie do użytkowników tego aparatu. Mam okazję kupić nowy aparat przywieziony z zagranicy za ok 1000zł, niestety jest bez gwarancji.
    Nowy i bez gwarancji ? Czego jeszcze brakuje ? Kartonu , płyty , okablowania , instrukcji???

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Leży na Alle? dzwoniłem z tydzień temu i dałem sobie spokój. Zakupiłem też na Alle półrocznego za 1100, BIAŁEGO będzie u mnie dopiero po niedzieli wtedy opiszę pierwsze wrażenia.
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Jd
    Gość

Na alle juz nic nie ma w cenie 1.000 zł.
    @marek7001- radze dokupić zaślepkę LC-63A oraz VF-4.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Na alle juz nic nie ma w cenie 1.000 zł.
    @marek7001- radze dokupić zaślepkę LC-63A oraz VF-4.
    Witaj !

A co ze szczelnoscia LC-63A ?

Na filmie widac ze sa szczeliny.

Pozdrawiam

Jd
    Gość

Wszystkie tego typu zaslepki nie są szczelne. Te montowane w kompaktach też. Szczelny jest sam obiektyw. Chodzi tylko o ochronę mechaniczną. Ja kupiłem tylko ze wzgledów praktycznych. Nie muszę za kazdym razem zdejmować zaślepki i nie "dynda" mi na gumce obok aparatu.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    Leży na Alle? dzwoniłem z tydzień temu i dałem sobie spokój. Zakupiłem też na Alle półrocznego za 1100, BIAŁEGO będzie u mnie dopiero po niedzieli wtedy opiszę pierwsze wrażenia.
    Witam !

Bardzo dobra jakosc obrazu i bardzo dobrze sa odszumiane JPG-i co bardzo ulatwia uzyskiwanie niezlej jakosci przy minimalnym nakladzie wlasnym.
    Poza tym aparat bardzo intuicyjny i prosty w obsludze.
    Podoba mi sie, ze ma filtr ND co daje mozliwosci uzyskiwania f1.8 przy slonecznym dniu bez stosowania zadnych dodatkowych szybek.

Pozdrawiam

---------- Post dodany o 11:28 ---------- Poprzedni post był o 11:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Wszystkie tego typu zaslepki nie są szczelne. Te montowane w kompaktach też. Szczelny jest sam obiektyw. Chodzi tylko o ochronę mechaniczną. Ja kupiłem tylko ze wzgledów praktycznych. Nie muszę za kazdym razem zdejmować zaślepki i nie "dynda" mi na gumce obok aparatu.
    Witam !

Dostaje choroby morskiej jak widze smieci na szkle obiektywu.
    Wole jednak miec cos na obiektywie co nie wgniecie sie do srodka no i nie wdostana sie przez szczeliny smieciuchy.

Poza tym pomysl jest... na nie dyndajacy deklielek

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 8.10.13 o 11:31

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów