Strona 70 z 415 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar empeel
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Mój XZ-2 też ma delikatny luz, ale nie ma to wpływu na jakość zdjęć - wychodzą idealnie. To, co napisali na optycznych (o ile pamiętam, obiektyw miał się odchylać na boki o 1 mm) to przesada - albo mieli walnięty egzemplarz, albo nie wiedzą, ile to jest 1 mm XZ-2 to świetny aparat, nic tylko focić i się cieszyć.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Czy używacie LC-63A Automatyczna osłona obiektywu ?
    Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 19.02.14 o 12:19 Powód: to w nawiązaniu do tych "luzów" na obiektywie.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    używam, warta polecenia.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    używam, warta polecenia.
    Chodzi mi o to, czy posiadacze rozbujanych obiektywów używają tego. U mnie od zakupu nic się nie telepie i nie wiem, czy nie pomaga tu właśnie ten sprytny dekielek?
    Ostatnio edytowane przez jarek_gd ; 19.02.14 o 12:27 Powód: składnia :)
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Podobno fajna rzecz ta pokrywka, ale nie mam. Może kiedyś sobie zamówię w OJ.

| OlyJedi Awatar empeel
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Nie używam, ale tak jak napisałem, luz jest minimalny i nie ma dla mnie znaczenia. Zresztą w moich kitach do 510, zwłaszcza w tele, tubus się potrafił nieźle odchylić, a zdjęcia wychodziły miodne

Mieszka w
    KRA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ja mam egzemlparz z MM, który tydzień był na ekspozycji i wygląda jak nówka. Zero mankamentów, skaz itp. Kupiłem go bo się napaliłem, a to był ostatni czarny jaki mieli i nie chciałem czekać. Co do luzów też mam minimalny, napewno sporo poniżej 1mm i nie uważam tego za wadę bo wogóle w niczym to nie przeszkadza i nic też nie stuka przy potrząsaniu itp. Poprostu ten typ tak ma i już, jak miałem xz-1 to też tak miał Co do auto-klapki na obiektyw to fajna rzecz tylko troche trzeba by pójść w koszty ...

Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Zapisz się do
    OlyJedi
    i oszczędzaj.

Ted Grant

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    sugerujesz że przyczyną może być wspomniana automatyczna osłona ?? teoretycznie jest to jakieś dodatkowe obciążenie dla otwierającego się co chwila obiektywu i pewnie po jakimś dłuższym czasie obiektyw to odczuje ?? !!

Jd
    Gość

Według mnie jest to "szukanie dziury w całym". Od początku mam LC-63A i uważam to rozwiazanie o niebo lepsze od tej zaślepki z którą nie wiadomo co zrobić. Dodatkowo można łatwo ją zgubić. Co do lekkiego luzu tubusa. Wskażcie która podobna konstrukcja tego nie ma ? Miałem X10 i tam luz był większy.
    PS Im aparat tańszy tym więcej narzekań

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów