Witam !
Wchodze na konto przez www.dropbox.com.
Kopiuje lacze publiczne foty a pozniej wygeneruj krotkie lacze.
Pozniej to wstawiam do obiektu "image".
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Coś chyba z kopiowaniem łącza mam nie tak bo nic się nie pokazuje.
A robię tak:
Dropbox - Public - wybieram zdjęcie - udostępnij obraz - uzyskaj łącze - adres skopiowany do schowka - potem w szybkiej odpowiedzi wybieram image - wklejam adres - i.....
jak widać nic nie widać![]()
Ostatnio edytowane przez alvent ; 8.01.14 o 15:48
alvent, coś musisz robić nie tak... pozwoliłem sobie wkleić Twoje zdjęcie. Jak coś to daj znać - usunę.
---------- Post dodany o 14:46 ---------- Poprzedni post był o 14:44 ----------
Może umieszczaj przez forumową "wstawiajkę" fotek?
postępuję zgodnie z Waszymi instrukcjami...jak widać we wcześniejszym moim poście nie ma zdjęcia. Chyba, że coś muszę przestawić w swoich ustawieniach forum.
Po naciśnięciu ikonki Obrazka pojawia Ci się okienko Insert Image? Tam wklejasz wygenerowanego i skopiowanego wcześniej linka z dropboksa?
Jako uzytkownik Fujifilm x10 pozwolę sobie odpowiedzieć, może komuś to też pomoże:
To w moim egzemplarzu nie minusy:
1. Tak, ale nie problem.
3. Hmm... nie wypowiem się, na razie działa. A jakby przekręcać około 20 razy dziennie to mamy 4-5 lat.
4. U mnie błyskawica.
5. Nie zauważyłem.
To jednak są minusy:
2. Tak, to też nie problem, Ale wiekszym problemem jest to, że w podglądzie life-view tam jest chyba 4 razy niższa rozdzielczość.
6. Tak, wkurza.
7. Tak, wkurza. Jednak da się żyć, zamienniki za 30 PLN.
Dalsze minusy:
8. AF dobry, ale konkurencja ma podobno lepszy.
9. Wielki obiektyw - nie ma jak schować do większości kurtek, tylko do narciarskiej mi wchodzi.
10. Obiektyw dziwnie pracuje pod niektórymi kątami do słońca.
11. Filmy.. słaba jakość. Stabilizacja w filmowaniu leży, jakość mimo dużego bitrate'u nie zachwyca. Porównuje do starego kompaktu sony, i do Panasonic G2.
12. Strasznie dużo zależności pomiędzy róznymi trybami lampa-DR, przesłona-czas maksymalny, wielkość zdjęcia i tryby EXR oraz DR może zniechęcić.
Ale dodam od siebie plusy: Zoom ręczny, przyzwyczajony jestem i lubie. Przyciski AE, AF, Fn oraz RAW (jako fn2) - to wszystko sprawia, że w rękawiczkach dalej mogę wygodnie robić zdjęcia i przełączać to co lubię. JPEG - rewelacja. Zdjęcia robi mi się nim wygodniej niż aparatem Panasonic G2 z kitem (to chyba przez ten obiektyw F2-F2., chociaż jakość trochę słabsza. Kolory na ISO 800 z JPEG też ładne. Balans bieli dobry.
Fujifilm X10