"Macałem" w sklepie E-M1, wizjer (chyba to ten sam, tylko że wbudowany) bajka. Mimo nienajlepszego oświetlenia nie widziałem żadnych skoków obrazu itd - płynne odświeżanie.
"Macałem" w sklepie E-M1, wizjer (chyba to ten sam, tylko że wbudowany) bajka. Mimo nienajlepszego oświetlenia nie widziałem żadnych skoków obrazu itd - płynne odświeżanie.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Tu jest fajne porównanie XZ-2, LX-7 i całej reszty z tej półki:
http://www.dpreview.com/articles/236...ompact-cameras
Fajnie, że są te same zdjęcia w realu. Polecam pootwierać sobie w kolejnych zakładkach.
Jest też takie podsumowanie z 2013 roku, ale nie mam pojęcia dlaczego umieścili zupełnie różne zdjęcia.
Bazując na zdjęciach to zdecydowanie wygrywa trójka: XZ-2, X10, G15
Ostatnio edytowane przez smog ; 3.01.14 o 17:39
wcześniej om-d, teraz A7
Właśnie, ciekawe czemu nie X20?
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Witam fanów Olympusa
I ja niedawno dołączyłem do tego elitarnego gronaa to za sprawą wlaśnie xz-2.
U mnie zastapił Fuji x10 i jak narazie nie tęsknię za Fujikiem ,mimo,że ma wizjer...
Napisz proszę co jest lepiej. On też mi chodzi po głowie, ale wizjer mi zbędny.
Natomiast X20 jest w podsumowaniu 2013:
http://www.dpreview.com/articles/648...a-2013-roundup
wcześniej om-d, teraz A7
Aby w miarę obiektywnie ocenić XZ-2 oraz X20 trzeba mieć je oba jednocześnie i testować w takich samych warunkach.
Oba są świetne. Ja, po przeglądnięciu dziesiątek opinii oraz zdjęć wybrałem... X10 (bo X20 było za drogie).
Miałem X10 i mam XZ-2 i nie wróciłbym z powrotem do Fujika.Ale to jest moje zdanie, każdy ma prawo wyboru.
Napisz proszę dlaczego. Miałem x100, więc znam świat Fuji. X10 i xz-2 dają podobną jakość zdjęć, wiec ciekaw jestem co lepsze w olku. Stoję przed tym wyborem i to dla mnie cenne informacje. Z doświadczenia wiem, że nie wyczytam wszystkiego w testach, a szczególnie tych drobnostek, które przekładają się na przyjemność użytkowania.
wcześniej om-d, teraz A7