Strona 48 z 415 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    U mnie nic nie gruchocze. Tubus całkiem sztywny nie jest ale nie odchyla się nawet 1 mm. W Fujifilm X10 był bardziej luźny.
    gruchotanie jest slyszalne nawet przy zlozonym obiektywie (starczy lekko pomachac aparatem na boki), czuc ze cos jest luzne (bynajmniej nie bateria/karta)

aparat na moje oko zdjecia robi poprawnie (wiecej sie okaze po 24-tym u docelowego uzytkownika), ale taki rozrzut jakosci na spasowaniu czesci jest niepokojacy - moge sprobowac jeszcze wymienic na inny egzemplarz (zostala juz wylacznie ekspozycja wiec mam mieszane uczucia...)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

U mnie stukają tylko uchwyty do paska, ogólnie cichy.
    Kolejne pytanie do znawców.
    Mam firmware 1.1. Przy próbie aktualizacji, program Olympus Viewer pokazuje wersję 1.3, ale jak naciskam dalej mam komunikat; "Nie można użyć tej funkcji w tym aparacie fotograficznym"?
    Pewnie znowu coś trzeba przestawić w "menu"?;(
    Przepraszam, że takimi drobiazgami zatykam forum ale poszukać to w instrukcji pdf to kolejna tortura.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ps82 Zobacz posta
    hej, szybkie pytanie,
    czy u was tez sa tak duze luzy na tubusach ze wyglada jakby aparat zaliczyl glebe podczas transportu? (na wysunietym obiektywie mozna zlapac palcami i poruszac 1-2mm, ogolnie wystarczy potrzasnac troche i slychac jak wszystko stuka i pracuje)
    ten typ tak ma, czy konstrukcja powinna ani drgnac, i dany egzemplarz jest felerny? (mialem kiedys soniacza z podobnie rozwiazanym obiektywem i takiej przypadkosci nie kojarze)
    Sprawdziłem w moim też tak jest.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sm09 Zobacz posta
    U mnie stukają tylko uchwyty do paska, ogólnie cichy.
    Kolejne pytanie do znawców.
    Mam firmware 1.1. Przy próbie aktualizacji, program Olympus Viewer pokazuje wersję 1.3, ale jak naciskam dalej mam komunikat; "Nie można użyć tej funkcji w tym aparacie fotograficznym"?
    Pewnie znowu coś trzeba przestawić w "menu"?;(
    Przepraszam, że takimi drobiazgami zatykam forum ale poszukać to w instrukcji pdf to kolejna tortura.
    Zmień sobie metodę komunikacji aparatu z komputerem w menu aparatu.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

OK
    Gdzieś w instrukcji wyczytałem, że ma być ustawienie MPT, a aktualizacja idzie na Zapis.
    Dzięki, mam nadzieję, że z resztą sobie poradzę)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Tylko czytaj dokładnie to co się wyświetla w okienkach.

Jd
    Gość

Podczas aktualizacji nic nie klikac w PC . Można zamknąć program dopiero jaK na LCD aparatu wyświetli sie wielkie OK.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

U mnie też lekko się odchyla (ale z pewnością nie o 2 mm) - chyba to norma w tym aparacie, bo już optyczni zwrócili na to uwagę w swoim teście. Co ciekawe jak miałem w ręku kiedyś XZ-1 to obiektyw był znacznie sztywniejszy.
    pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zaktualizowałem.
    Staram się czytać jednak instrukcję, należę do tych co najpierw starają się poczytać a potem naciskać.
    Przypomina mi to czasy kiedy w wojsku jeden wsiadł do czołgu a drugi podawał mu: ciofaj, ciofaj. Jak d...ł w ciężarówkę to dyrygent "A tera wyjdź i zobacz coś narobił". Jakby poczytał instrukcję to by wiedział, że trzeba obejść pojazd i oglądnąć jak z miejscem, dotyczy to też kierowców na parkingu.
    W instrukcji na str. 76 gdzie jest pokazane menu podłączenia, napisali: "Gdy aparat jest podłączony do komputera nie można używać żadnych elementów sterujących aparatu."?? O co tu chodzi??
    Może ktoś z Olympusa poczyta i się zastanowi nad tym co piszą. A tak spis treści w instrukcji tę by był mile widziany.
    Wesołych, spokojnych Świąt i pomyślności w Nowym Roku.

---------- Post dodany o 10:38 ---------- Poprzedni post był o 10:27 ----------

Właśnie w tej chwili na TOK FM jest dyskusja o czytaniu i oglądaniu "Instrukcji obsługi" - ogólnie )

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Wrzuce jeszcze pare fot z XZ-2.

Ogniskowa minimalna
    (link: https://db.tt/3vg2lKuR)

Ogniskowa maksymalna