Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
Nikon ma taki bajer, choć podobno ostatnio coś w tym względzie zmieniają. Zupełnie niepotrzebnie - fajne to jest. W Olku E-620 radziłem sobie ustawiając w M przesłonę i czas dla ISO bazowego żeby nie przepalać a auto ISO załatwiało mi ciemniejsze kadry. Zdało to egzamin na pokazach w Radomiu w 2011.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Witam
Czy "terkotanie" autofocusu, jak sądzę, słyszalne na nagranych filmach to wada konkretnego modelu czy cecha z którą trzeba żyć ?
Trzeba żyć. A jeszcze lepiej - ustawić AF, przestawić przednią dźwignią na MF, włączyć nagrywanie. Wtedy nie ma terkotania. Ja stosuję z powodzeniem tę metodę.
pozdrawiam
Dzięki za szybką odpowiedź, przetestuję poradę.
Witajcie.
Mam trywialne pytanie. Naciskając przycisk INFO powinien według instrukcji za kolejnym naciśnięciem ukazać się "Pełny panel sterowania". U mnie kończy się wyświetlanie na "Trybach sterowania na żywo"? Czy to taka uroda mojego XZ-2, czy też modyfikacja "software"? Aparat nowiutki, kupiony 19 grudnia.
Jak sprawdzić wersję software?
Dzięki za podpowiedzi.
1. Przycisk Menu
2. Ostatnia pozycja znak klucza
3. Ostatnia pozycja Firmware
4. OK i wyswietli sie nr aktualnego firmware
Najnowsze to 1.3
Co do Info :
Pierwszy ekran : poziomica pozioma i pionowa
Drugin ekran : pełne info
Trzeci ekran : znikaja ikonki z prawej strony , pojawia się histogram
Czwarty ekran: znika histogram