Odgrzany kotlet, ale może komuś się przyda.
Hi15kl/s. działa z włączonym MF czyli, mówiąc prosto, z odchyloną dźwignią Fn2 w stronę gripu.
A ja mam od dzisiaj problem z XZ-2. Dzisiaj rano wyjąłem kartę SD aby zgrać zdjęcia na PC. Po ponownym jej włożeniu w slot w aparacie nie chce się "zaklinować' tylko z powrotem
wyskakuje i "sprężynuje". Aparat oczywiście jej nie widzi. Czy ktoś też spotkał się z takim problemem ? Gdzie można ewentualnie naprawić taką usterkę? Do serwisu Olka chyba nie ma co słać bo naprawa wyniesie co najmniej połowe jego aktualnej wartości. Szkoda mi go bo zdjęcia robi znakomite jak na kompakt.
Dociśnij paznokciem albo zapałką aż zaklika
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Próbowałem ale nic z tego . Karta nadal wyskakuje w górę. Nawet nie próbuje sie "zaklinować".
PS Szukam dobrego niezależnego serwisu bo do Olka nie ma co wysyłać bo juz dawno po gwarancji.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 12.08.18 o 18:03
Oto odpowiedź serwisu Olympusa:
Szanowny Panie,
serdecznie dziękuję za kontakt z naszym serwisem.
Bardzo się cieszę, że posiada Pan sprzęt naszej firmy, lecz przede wszystkim jest mi bardzo przykro, ale naprawa aparatu XZ-2 jest już poza ofertą napraw serwisu Olympus z powodu braku części zamiennych.
W ramach rekompensaty chciałbym Panu zaoferować 20% zniżki na zakup nowego sprzętu w naszym sklepie internetowym:
http://shop.olympus.pl
Jeżeli byłby Pan zainteresowany, proszę o kontakt zwrotny. Pomogę w wyborze odpowiedniego sprzętu. Aktualnie z oferty aparatów kompatowych marki Olympus możemyu Panu zaoferować model TG-5:
https://shop.olympus.eu/pl_PL/aparat...zne/tough/tg-5
Dodatkowo poniżej zamieszczam listę nieautoryzowanych serwisów, które mogą pomóc w naprawie sprzętu. Są to serwisy godne polecenia.
W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.
Z wyrazami szacunku,
Maciej P.............
Fajnie że dali tę listę innych serwisów.
23 sierpnia premiera Panasonica LX100 II - może się skusisz?
XZ-2 wczoraj wysłałem do niezależnego serwisu w Poznaniu.
Co do LX100 II to przestałem płacić "frycowe" za nowości. Teraz kupuje jak sprzęt osiągnie rozsądną cenę. Miałem LX100 Mark I i czuje niedosyt. Chciałem kupić go ponownie ale wybór padł na Sony RX100 III. I nie żałuję.