Co za cisza nastała ..... coś na rozruszanie: miasto, do którego mógłbym się dzisiaj przeprowadzić:
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
a cóż to za miasto Cię urzekło ?? bo nie rozpoznaję.
Na drugim zdjęciu rozpoznaję Most Karola w Pradze. Wydaje mi się, że zdjęcie robione z murów zamku na Hradczanach.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
A teraz dopiero skojarzyłem, ze pierwsze to zabytkowa Złota Uliczka z tego zamku. Sądząc po położeniu słońca zdjęcie robione w środku dnia - zastanawiam się, jakim cudem udało się uniknąć tłumu turystów w kadrze.
Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 2.10.16 o 10:34
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Cuda się zdarzająA tak na poważnie to zdjęcie zrobione specjalnie rano bezpośrednio po otwarciu o godzinie 9 - do 10 spokój na całych Hradczanach, fotki bez ludzi na placu centralnym aż dziwnie wyglądają, później nie ma gdzie wcisnąć przysłowiowej igły.
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Praga, zakochałem się w niej od pierw pobytu.
Po zrobieniu zdjęcia w trybie RAW na wyświetlaczu pojawia się biała ramka na krawędziach wyświetlacza. Kiedy zrobiłem supermakro, to ramka zajmował max 30% pełnego ekranu. Czy to normalne?
Proszę o radę: aparat, aby nie dopuścić do prześwietlenia samoczynnie uruchamia filtr ND.
W następnym ujęciu filtr jest dalej aktywny.
Czy ja nie rozumiem instrukcji, czy coś jest zaprogramowane, o czym zapomniałem ?
"A niekiedy wystarczy mi patrzeć na kamień"...