Może canon G7x -1900,- . Sam czekam aż pojawi się w sklepach mark II wtedy cena za jedynkę parę stówek powinna spaść. Jest jeszcze leciwy panasonic Lx7 - 1300,-. Swoją drogo szkoda że olympus nie ma nic z calową matrycą, a stylusa 1 tylko odgrzał .
Może canon G7x -1900,- . Sam czekam aż pojawi się w sklepach mark II wtedy cena za jedynkę parę stówek powinna spaść. Jest jeszcze leciwy panasonic Lx7 - 1300,-. Swoją drogo szkoda że olympus nie ma nic z calową matrycą, a stylusa 1 tylko odgrzał .
Ostatnio edytowane przez GrzegorzG3 ; 12.05.16 o 11:34
Mój xz-2 poszedł za 1150 zł ale był zadbany (i miał trochę dodatkowych akcesorii w zestawie).
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Na rtvagdzone znalazlem tego g7x za 1600 i wlasnie sie zastanawiam. W tej cenie chyba juz nic lepszego nie znajde![]()
Za tyle to i ja bym kupił od razu, ale to firma krzak http://www.forumpc.pl/topic/400715-r...kto%C5%9B-zna/
Dzieki za czujnosc. Wlasnie poczytalem o nich. Poczekam na prawdziwa okazje.
Po zrobieniu ponad 2000 fotek, mój XZ-2 (jeszcze na gwarancji) kaprysi ! Fotografie wychodzą nie ostre. Wyłączam aparat , włączam i po włączeniu w identycznych warunkach ta sama fotografia jest super, kilka zdięć i sytuacja się powtarza. Wysłałem aparat do serwisu razem z kartą pamięci po to żeby serwisant mógł zobaczyć o co chodzi. Aparat wrócił z naprawy, 200 fotek i znowu to samo. Dzwoniłem do serwisu i bardzo miła Pani powiedziała że nie powinienem robić zdięć w trybie auto tylko np. w P . Ciekawe czy gdybym kupił samochód i nie wchodziłby mi np. trzeci bieg to dowiedziałbym się że najlepiej tego biegu nie używać ?Wysłałem aparat ponownie , gwarancja się kończy a moja nadzieja na to że aparat będzie sprawny maleje.Podczas ostatniej naprawy napisano że wymieniono jakiś elemeny obudowy ekranu wyświetlacza, ja wcześniej żadnej niesprawności tam nie widziałem.Być może przeczyta to ktoś kto ma wiedzę i podpowie co trzeba naprawić ?
Odpowiedź serwisu jest żenująca, ale to już taka będzie coraz częściej, nie tylko w tej sprawie. Często słyszę, że ten typ tak ma. Spróbuj u niezależnych serwisów bo odsyłać go z powrotem to chyba nie ma sensu.
Ja i tak przez ponad 3 lata użytkowania XZ-2 nigdy nie robiłem zdjęć na auto, bo aparat potrafił w tym trybie znikąd nagle zrobić zdjęcie jakby "zamglone". Ale odpowiedź serwisu rzeczywiście oryginalna.