Strona 355 z 415 PierwszyPierwszy ... 255305345353354355356357365405 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.541 do 3.550 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Próbował ktoś może zrobić zdjęcie księżyca przy pomocy XZ-2 wykorzystując przy okazji lornetkę lub lunetę? Tak mnie naszło przy ostatnim "cudzie" z
    Aldebaranem. O ile korygować typowe naświetlania (iso=100-200 f=11 t=1/125-1/200 s).
    mi coś takiego wyszło z pomocą telekonwertera T-CON

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PA072075.JPG
Wyświetleń:	475
Rozmiar:	102,8 KB
ID:	145753

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ja mam coś takiego: http://www.teleskopy.pl/Luneta-ApoBi...skopy-893.html i chciałbym podłączyć xz-2 przy pomocy czegoś takiego: http://teleskopy.pl/index.php?cPath=32_49
    Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 24.04.15 o 11:27
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich. Mam dwa pytania. Liczę na waszą pomoc.
    1. Niestety mój olek został skradziony. Czy mogę wysłać do Olympusa numer seryjny żeby go zastrzegli jako skradziony? Czy coś takiego się praktykuje?
    2. Gdzie mogę kupić nowy aparat z gwarancją? W polskich sklepach brak. Nie mam doświadczenia w kupowaniu za granicą. Proszę pomóżcie. Dajcie jakieś
    namiary konkretne. Mam nadzieję, że znajdę tu osoby z wiedzą gdzie kupić aparat.

Dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dier Zobacz posta
    Witam wszystkich. Mam dwa pytania. Liczę na waszą pomoc.
    1. Niestety mój olek został skradziony. Czy mogę wysłać do Olympusa numer seryjny żeby go zastrzegli jako skradziony? Czy coś takiego się praktykuje?
    2. Gdzie mogę kupić nowy aparat z gwarancją? W polskich sklepach brak. Nie mam doświadczenia w kupowaniu za granicą. Proszę pomóżcie. Dajcie jakieś
    namiary konkretne. Mam nadzieję, że znajdę tu osoby z wiedzą gdzie kupić aparat.

Dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam.

allegro - Gierland
    podobno nowy, powystawowy, gw 24 mc
    cena raczej z czapy ale to jedyna oferta
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Zamierzam zrezygnować z posiadanego lustra na rzecz czegoś mniejszego.
    Co byście proponowali jako uzupełnienie XZ-2: E-PL6 czy O-MD E-10?? Obiektywy na start na razie podstawowe 14-42 i 40-150.
    I pytanie zasadnicze: czy takie coś ma sens (posiadanie jednego z wymienionych aparatów i jednocześnie XZ-2)?
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Mieszka w
    83-200
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Witam. Mam obecnie na sprzedaż 3 sztuki XZ-2. Na Allegro mam wystawione po 1399pln plus przesyłka dla forumowiczów mogę zrobić po 1349pln plus przesyłka.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krz77 Zobacz posta
    Witam. Mam obecnie na sprzedaż 3 sztuki XZ-2. Na Allegro mam wystawione po 1399pln plus przesyłka dla forumowiczów mogę zrobić po 1349pln plus przesyłka.
    Kult kultem ale ten aparat za Chiny Ludowe nie jest tyle wart Jest dobry ale nie najlepszy a za chwilkę będzie nowa wersja.
    P.S - to nie giełda

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Kult kultem ale ten aparat za Chiny Ludowe nie jest tyle wart Jest dobry ale nie najlepszy a za chwilkę będzie nowa wersja.
    P.S - to nie giełda

właśnie sęk w tym, że chyba nie będzie ?
    kwestię ceny zostawmy kupującemu
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    właśnie sęk w tym, że chyba nie będzie ?
    kwestię ceny zostawmy kupującemu
    Chodzą pogłoski że jednak będzie... Cena tak jak piszesz - kto chce ten kupi. Co nie zmienia faktu, że można wydać pieniądze lepiej.

Mieszka w
    83-200
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Chodzą pogłoski że jednak będzie... Cena tak jak piszesz - kto chce ten kupi. Co nie zmienia faktu, że można wydać pieniądze lepiej.
    Skoro pada pytanie w ogólnym wątku "gdzie można kupić taki aparat?" To dlaczego na to pytanie ni odpowiedzieć? Moim zdaniem w tej cenie nie ma lepszego kompaktu. Żadnych zapowiedzi na temat następcy XZ-2 nie ma co potwierdziły nawet ostatnie targi. Żaden aparat nie jest najlepszy. Zawsze każdy znajdzie coś co zachwyci i znajdzie się ktoś kto wyszuka wady - czasem nawet takie których nie ma

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów