Strona 331 z 415 PierwszyPierwszy ... 231281321329330331332333341381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.301 do 3.310 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Tak, tak niższa tylko kto widział XZ-2 w sklepie za 2350 zł?? To pewnie tzw. "promocja", bo u nas na starcie kosztował chyba tylko przez moment coś około 1850 zł.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    XZ-2 jest jak wino
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Tak, tak niższa tylko kto widział XZ-2 w sklepie za 2350 zł?? To pewnie tzw. "promocja", bo u nas na starcie kosztował chyba tylko przez moment coś około 1850 zł.
    Wychodzi na to ,ze u nas wszystko tansze niz tam u nich.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    u nas wszystko tansze niz tam u nich
    Ryzykowna teza , bo stosunkowo w stosunku do zarobków już tak różowo nie jest... ale rzeczywiście, tak na poważnie to ceny są trochę niższe tu niż tam* - chociaż pamiętam jak po EOS`a 500N jechałem w rejon Hameln (jakieś 600 km ode mnie), bo był znacznie tańszy niż w PL.

tam* - nie dotyczy ChRL

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Ryzykowna teza , bo stosunkowo w stosunku do zarobków już tak różowo nie jest... ale rzeczywiście, tak na poważnie to ceny są trochę niższe tu niż tam* - chociaż pamiętam jak po EOS`a 500N jechałem w rejon Hameln (jakieś 600 km ode mnie), bo był znacznie tańszy niż w PL.

tam* - nie dotyczy ChRL
    To tak jak by porownac zarobki Slynnych pielegniarek tu i tam.Tylko ,ze kazdy zapomina dodac ze tam pielegniarka to pielegniarka, salowa, sprzataczka...w jednym.Wiec zeby porownac Jej zarobek 1200 na reke to trza by sumowac tu te nasze trzy razem.Juz wtedy nie taki rozowy kisiel sie wydaje.
    Ale konczmy,bo pojada po nas za polityke.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    ...
    Edit.Tu usuwalem inna metoda troche.Nawet chyba lepiej wychodzi.Suwakowalem w przeciwna strone jak w poprzednim.Mozna se dwa porownac na zgode.Załącznik 139341
    Mirek, druga wersja moim zdaniem lepsza. Może jakiśdokładniejszy opis - co i jak i którym suwaczkiem?
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Wszystkim forumowym Babciom (a zwłaszcza posiadającym XZ-2) wszystkiego najlepszego

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Spróbuj raw therapee

Pamiętam Olka chyba 8080 f/1.8 też walił fioletem, ale fotki produkował ostre. Jest Gimp, Lightroom, RawTherapee, Dark Table.
    Gimpa znam i używam ale nie przypominam sobie żeby miał jakieś wbudowane narzędzie lub filtr do usuwania aberracji. Czy mógłbyś rozwinąć.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sikor Zobacz posta
    Może jakiśdokładniejszy opis - co i jak i którym suwaczkiem?
    Wiec po kolei.Po pierwsze nie jest to zadna aberracja obiektywu.
    Robilem to tak dwustopniowo kasujac niebieskosci i purpury.Skreny dotycza niebieskiego.
    Wiec zaznaczam obszar lassem w jakim chce dzialac i to jest moja warstwa.Na niej zaznaczam kolor jaki mi przeszkadza
    -tu skreenZałącznik 139443To juz bardziej dokladne zaznaczenie,ale dziala z automata.Dla bewnosci wskazuje zaznaczony kolor i zapisuje jako warstwe.Teraz mam do wyboru rozne opcje z kolorem.Ja wybralewm opcje -barwa i nasycenie
    -tu screenZałącznik 139444 Suwakujac mozna wybrac zakres koloru,domierzyc jeszcze dopelniajacy ustawic zakres i bawic sie suwakami zmieniajac nasycenie barwe i jasnosc.
    To mi w tym przypadku wystarczylo.Jednak jesli juz mamy to jako warstwe to mozna uzyc filtra,pedzla do zamalowania,pozniej na masce jeszcze dopracowac.
    Nastepnie to samo robimy z innymi kolorami(tu bedzie purpura,magneta....)
    Dlaczego napisalem,ze to nie jest typowa aberracja obiektywu.Ano dlatego,ze jesli wystepuje np na gorze niebiesko zielony to na dole bedzie czerwony.Lub z prawej niebieski to z lewej zolty
    Tu byla tylko purpura i niebieski, barwy nie byly sparowane.Wiec to zalamanie swiatla na planie a nie w szkle(obiektywie) i padajace na matryce.

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Niestety: "Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Mirek54."
    Pochwale się za to piękną choinką stojącą na Rudzkim rynku.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów