Może markus74 jest górnikiem?
Może markus74 jest górnikiem?
Trzymajcie się - bo w działaniach takich zorganizowanych grup jak Wy jest jedyna możliwość poprawy również dla innych ludzi żyjących w tym kraju.
Nie myslałem, że tam u dołu jest tyle błota a choć do najbliższego szybu KGHM z pracy mam 15 kmto nigdy nie byłem w takiej rzeczywistej kopalni - tylko w ogólnodostępnych sztolniach dla ludu... a z chęcia bym zobaczył coś takiego "na żywo".
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
W Kompanii Węglowej każdy może sobie zrobić taką wycieczkę, jednak koszt takiej eskapady wynosi 1000 zł. Druga możliwość to załapać się ze zjazdem jakiś "oficjeli", wtedy jest za darmo![]()
Czy na tych zdjęciach jest Paweł Kukiz ? Dobrze widzę ?![]()
Więc ponawiam pytanie, aby wrócić do XZ-2:
XZ-2 ma obiektyw o ogniskowej do 112 mm... -> Co w miarę tanie i lekkie polecacie, aby wydłużyć tą ogniskową? E-520? E-420? z 40-150mm? Czy może jakiś inny kompakcik w cenie do 600-700 złotych polskich, bo TCON-17x jest w takiej samej cenie jak przedmiotowe aparaciki.
A może jakieś bezlustro?
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Proponuję w tym miejscu zakończyć dyskusję bo do niczego nie doprowadzi, a zaraz moderacja zamknie nam fajny wątek. Trochę się czuję za to odpowiedzialny, spełniły się niestety moje obawy. Obiecuję od teraz wypowiadać się na temat górnictwa tylko obrazami
Poniżej ISO 1600, przysłona 1,8 czas 1/15 s z ręki !!!
Markus, widzę w stopce, że masz XZ-2 i FL-300R... Używasz ich jako zestaw domyślam się... Jak Ci się to sprawuje?
Zastanawiam się nad takim zestawem aktualnie...
"Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson