Strona 328 z 415 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330338378 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.271 do 3.280 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Może markus74 jest górnikiem?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar markus74
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Jestem pracownikiem likwidowanej kopalni, który nagle znalazł się w centrum tych wszystkich zawirowań. Właśnie przed chwilą wróciłem dopiero do domu z protestów, a co się działo to najlepiej opowiedzą poniższe obrazki:

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Trzymajcie się - bo w działaniach takich zorganizowanych grup jak Wy jest jedyna możliwość poprawy również dla innych ludzi żyjących w tym kraju.
    Nie myslałem, że tam u dołu jest tyle błota a choć do najbliższego szybu KGHM z pracy mam 15 km to nigdy nie byłem w takiej rzeczywistej kopalni - tylko w ogólnodostępnych sztolniach dla ludu... a z chęcia bym zobaczył coś takiego "na żywo".
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi Awatar Careme
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    83
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    Trzymajcie się - bo w działaniach takich zorganizowanych grup jak Wy jest jedyna możliwość poprawy również dla innych ludzi żyjących w tym kraju.
    Nie myslałem, że tam u dołu jest tyle błota a choć do najbliższego szybu KGHM z pracy mam 15 km to nigdy nie byłem w takiej rzeczywistej kopalni - tylko w ogólnodostępnych sztolniach dla ludu... a z chęcia bym zobaczył coś takiego "na żywo".
    W niektórych kopalniach są organizowane wycieczki, więc jest taka opcja.
    XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    W Kompanii Węglowej każdy może sobie zrobić taką wycieczkę, jednak koszt takiej eskapady wynosi 1000 zł. Druga możliwość to załapać się ze zjazdem jakiś "oficjeli", wtedy jest za darmo

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Czy na tych zdjęciach jest Paweł Kukiz ? Dobrze widzę ?

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Więc ponawiam pytanie, aby wrócić do XZ-2:
    XZ-2 ma obiektyw o ogniskowej do 112 mm... -> Co w miarę tanie i lekkie polecacie, aby wydłużyć tą ogniskową? E-520? E-420? z 40-150mm? Czy może jakiś inny kompakcik w cenie do 600-700 złotych polskich, bo TCON-17x jest w takiej samej cenie jak przedmiotowe aparaciki.
    A może jakieś bezlustro?
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Proponuję w tym miejscu zakończyć dyskusję bo do niczego nie doprowadzi, a zaraz moderacja zamknie nam fajny wątek. Trochę się czuję za to odpowiedzialny, spełniły się niestety moje obawy. Obiecuję od teraz wypowiadać się na temat górnictwa tylko obrazami
    Poniżej ISO 1600, przysłona 1,8 czas 1/15 s z ręki !!!

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    masz rację, ale to nie ten wątek i nie te forum
    Zgadza się, dlatego czas powrócić do głównego tematu wątku. Aby przywrócić dyskurs na właściwe tory XZ-2 z koncertów:
    Piasek

i Mrozu

| OlyJedi Awatar herbie_mp
    Mieszka w
    Mysłowice, woj.Śląskie
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Markus, widzę w stopce, że masz XZ-2 i FL-300R... Używasz ich jako zestaw domyślam się... Jak Ci się to sprawuje?

Zastanawiam się nad takim zestawem aktualnie...
    "Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów