Strona 301 z 415 PierwszyPierwszy ... 201251291299300301302303311351401 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.001 do 3.010 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

3001

PS: fajna rama z lewej...
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Z ostatniego wyjazdu. Może nic specjalnego ale mi się podobają Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9200413.jpg
Wyświetleń:	196
Rozmiar:	1,05 MB
ID:	130446Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9200421.jpg
Wyświetleń:	218
Rozmiar:	1,29 MB
ID:	130447Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P9200508.jpg
Wyświetleń:	203
Rozmiar:	655,2 KB
ID:	130448

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Hrr Zobacz posta

Jan_S no sokoro wbudowana lampa nie błyska to siłą rzeczy nic nią nie wyzwolisz
    kurcze, nie chce mi się iść teraz do siostry i sprawdzać, ale z tego co pamiętam - XZ-2 sterując zdalnie błyskiem nie błyska sam. Tzn. lampa wbudowana nie jest źródłem światła oświetlającego - jest tylko światłem sterującym. Na chłopski rozum, może właśnie tak jest że w trybie makro lampa nie działa ale jeśli się WŁĄCZY sterowanie błyskiem to jednak zadziała?
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Hrr Zobacz posta
    strOOs ale bez nerwów, zrobiłem Ci ja coś ? Czy ja Ci każę gdzieś z czymś nurkować ? Napisałem tylko że mnie to dziwi, nie wymagam nie-wiadomo-jakich frendzli tylko uważam takie blokowanie funkcji za bezsensowne.
    Blokowanie jest naturalnym następstwem giełd (zarabianie na nas na każdym kroku) i patentów. Nie zmienimy nic, a jojczenie na każdym kroku, że powinno być więcej o to, o tamto, o sramto nic nie zmieni. Już wielokrotnie pisałem tu na forum - Polska nie jest targetem żadnej z firm z branży foto. I gigantyczny (!) ukłon dla Olympusa za to, że OC ma dobre układy z nimi i że pomaga. Po prostu jesteśmy za mali i za biedni na to, żeby w dzisiejszych czasach być dobrych partnerem do roszczeń.

I, jak już napisałem wcześniej: XZ-2 to zabawka dla zaawansowanego amatora. Wszystko to, czego oczekujesz, dostaniesz kupując chociażby E-PM2 z 60/2.8 MACRO i z obudową podwodną.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria

Mylisz się, wiedziałem czego potrzebuję, ile mogę wydać i spełniłem swoje oczekiwania kupując XZ-2. Nie mówię że nie mogłoby być lepiej, zawsze może być ale w bez szans za tę cenę.

I skończ mi wreszcie wkręcać, że jakieś żale wylewam. Można wrzucać nieostre zdjęcia pajączków, a uwagi na temat dziwnych ograniczeń w sofcie już nie ?
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Gdzie to jest?
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Pojawiły się pierwsze problemy. Po zrobieniu zdjęcia wyskakuje napis "błąd karty" a gdy wyciągnę kartę to "błąd pamięci", aparat nie upadł ani nic z tych rzeczy.. włączyłem go, zapisał ze 3 zdjęcia a 4 już nie.
    Ostatnio edytowane przez lukass543 ; 28.09.14 o 16:12

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lukass543 Zobacz posta
    Pojawiły się pierwsze problemy. Po zrobieniu zdjęcia wyskakuje napis "błąd karty" a gdy wyciągnę kartę to "błąd pamięci", aparat nie upadł ani nic z tych rzeczy.. włączyłem go, zapisał ze 3 zdjęcia a 4 już nie.
    A jak włożysz inną kartę pamięci?
    The question is, who cares?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    A jak włożysz inną kartę pamięci?
    Moja karta w innym aparacie działa prawidłowa a inna karta w moim niestety nie..

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Skoro przy wyciągniętej karcie pamięci masz komunikat "błąd pamięci", to raczej tu bym szukał problemu. Normalnie, gdy wszystko jest OK, to albo nie pisze nic, albo ew. "pamięć jest pełna" gdy w wewnętrznej pamięci nie ma już miejsca. Sprawdź czy przy wyjętej karcie jesteś w stanie wejść w menu aparatu. Możesz spróbować na dwa sposoby albo normalnie uruchamiasz i naciskasz Menu, albo uruchamiasz w trybie podglądu zdjęć i wtedy menu.
    Przy wyciągniętej karcie pamięci pierwsza pozycja w "Menu fotografowania 1" nazywa się "Ustawianie pamięci" (z włożoną kartą mamy "Ustaw. karty"). Wybierz tą pozycję i spróbuj wykonać formatowanie pamięci.
    The question is, who cares?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów