Strona 284 z 415 PierwszyPierwszy ... 184234274282283284285286294334384 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.831 do 2.840 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

nie wiem coś Ty tam znalazł bo mi wielkie Gie pokazuje tylko linki z naszego Forum, ale niech tam --- XZ-2 jest tak fajny że móglby własne forum mieć.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Okazuje się,że Olympus Klub XZ2 nie jest jedynym klubem Olympusa XZ2 jakie można spotkać w internecie.Wystarczy wpisać w przeglądarce Olympus Klub XZ2.
    A gdzie Ty tu widzisz jakiś klub XZ-2? Tu na forum nie ma specjalnie znaczenia czy używasz E-M1, E-3, XZ-2, czy jakiegoś innego modelu.
    The question is, who cares?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8210086.jpg
Wyświetleń:	488
Rozmiar:	523,4 KB
ID:	128041

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

A teraz proszę o podpowiedź odnośnie uzyskania efektu takiej rozpiętości tonalnej powyższej fotki....
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Olympus XZ2 posiada bardzo estetyczny,ale mało ergonomiczny grip.Firma Richard Franiecs produkuje m.innymi gripy do aparatów kompaktowych w tym do Olympusa XZ1.Zastanawiam się czy nie można by takiego gripa zamontować do Olympusa XZ2,po odkręceniu oryginalnego gripa.Sądzę,że gripy montowane są przy pomocy folii samoprzylepnej.
    Ale fajny malutki wizjer Ciekawe czy pod XZ-2 takie cosik jest i czy się w ogóle sprawdza

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    A teraz proszę o podpowiedź odnośnie uzyskania efektu takiej rozpiętości tonalnej powyższej fotki....
    Fotka wywoływana z ORF-a. Ekspozycja w aparacie na minus, pomiar centralnie ważony i pilnowanie histogramu.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8210090.jpg
Wyświetleń:	294
Rozmiar:	617,5 KB
ID:	128057

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Szkoda ze sie ta flara pojawila po lewej stronie, bo kolejne swietne zdjecie

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Tak myślałem patrząc na histogram... że cały się mieści natomiast jeszcze myślałem o trybie backlight HDR.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ssonic Zobacz posta
    Szkoda ze sie ta flara pojawila po lewej stronie, bo kolejne swietne zdjecie
    właśnie ta flara "robi zdjęcie" rozjaśnia je, sprawia że nie jest to taki zwykły pstryk... ale to moje zdanie i dobrze że różni się od Twojego
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

W klubie Olympusa wyodrębniono m.innymi forum a w nim dział sprzętowy i grupę aparaty kompaktowe,a następnie konkretny model Olympus XZ2.Strony 1-284 zawierają praktycznie wszystko co związane jest z Olympusem XZ2.Czy nazwanie tego działu Klubem Olympusa XZ2 jest czymś niestosownym?

---------- Post dodany o 11:39 ---------- Poprzedni post był o 11:16 ----------

Podaję jeden z przykładów świadczących o tym,że w innych krajach istnieją również Kluby Olympusa .http://translate.google.pl/translate...start%3D10.Czy można tam znależć "wielkie Gie" jak pisze JAN S,trzeba się najpierw zapoznać z informacjami zamieszczonymi na forum.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów