Poziomicę można jeszcze skalibrować.
Wchodzimy w Menu
Wybieramy czwartą pozycję (dwa trybiki) Menu własne
Pozycja J (ostatnia) Narzędzia
Trzecia pozycja od góry Korekta poziomu
Poziomicę można jeszcze skalibrować.
Wchodzimy w Menu
Wybieramy czwartą pozycję (dwa trybiki) Menu własne
Pozycja J (ostatnia) Narzędzia
Trzecia pozycja od góry Korekta poziomu
Witam. I ja od kilku dni jestem posiadaczem opisywanego tu cudeńka. jednak dopiero dziś udało mi się skończyć niekończący się wątek dotyczący XZ-2. 2801 wpisów![]()
sporo.... I trzeba przyznać, że co rusz można natrafić na jakieś ciekawe spostrzeżenia i porady. Oby tak dalej. Za co po tych pierwszych dniach cenę XZ-2 poza oczywiście walorami technicznymi? Chyba, za to, że można go zabrac dosłownie wszędzie!!!
OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R
dodałbym gwoli uzupełnienia, iż mimo takich rozmiarów mamy dobrą jakość fotek , bo np. 4 razy mniejszego lumixa też zabiorę wszędzie, ale z niego wychodzi kasza...można go zabrac dosłownie wszędzie!!!
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Witam, jakiś czas temu też skusiłem się na tego olka, jako uzupełnienie d7100 (którego nie zawsze chce mi się nosić) spisuje się świetnie, będzie na rower jak znalazł, oczywiście ma kilka minusów o których się szybko zapomina widząc zdjęcia jakie wypluwa.
Ps. Dodam jeszcze że dwóch moich znajomych też go ma i sÄ… mega zadowoleni, gdzie sam im go poleciÅ‚emí ½í¸€
Ostatnio edytowane przez pawelo ; 24.08.14 o 20:44
Lampę błyskową Olympus FL-14 można w chwili obecnej kupić na Allegro już za 130 złotych/srebrna/Czy lampa ta może być używana jednocześnie z wbudowaną lampą błyskową Olympusa XZ2?
Ciekawe czy wbudowana lampa będzie miała dość miejsca aby się do końca wysunąć. Miałem kiedyś Metza Mecablitz AF 28-3 O Digital do GF2 i nie szło dostać się do wyłącznika aparatu.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ja czasami w pomieszczeniach dodatkowo używam lampy systemowej canonawyzwalanej poprzez błysk z xz-2 - z tym, iż ustawiam siłę błysku dużej lampy doświadczalnie.
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.