Strona 281 z 415 PierwszyPierwszy ... 181231271279280281282283291331381 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.801 do 2.810 z 4146

WÄ…tek: Olympus XZ-2

Jd
    Gość

Odp: Olympus XZ-2

Poziomicę można jeszcze skalibrować.
    Wchodzimy w Menu
    Wybieramy czwartą pozycję (dwa trybiki) Menu własne
    Pozycja J (ostatnia) Narzędzia
    Trzecia pozycja od góry Korekta poziomu

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    ÅšlÄ…sk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Witam. I ja od kilku dni jestem posiadaczem opisywanego tu cudeńka. jednak dopiero dziś udało mi się skończyć niekończący się wątek dotyczący XZ-2. 2801 wpisów sporo.... I trzeba przyznać, że co rusz można natrafić na jakieś ciekawe spostrzeżenia i porady. Oby tak dalej. Za co po tych pierwszych dniach cenę XZ-2 poza oczywiście walorami technicznymi? Chyba, za to, że można go zabrac dosłownie wszędzie!!!
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

można go zabrac dosłownie wszędzie!!!
    dodałbym gwoli uzupełnienia, iż mimo takich rozmiarów mamy dobrą jakość fotek , bo np. 4 razy mniejszego lumixa też zabiorę wszędzie, ale z niego wychodzi kasza...
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Mieszka w
    KRK
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam, jakiś czas temu też skusiłem się na tego olka, jako uzupełnienie d7100 (którego nie zawsze chce mi się nosić) spisuje się świetnie, będzie na rower jak znalazł, oczywiście ma kilka minusów o których się szybko zapomina widząc zdjęcia jakie wypluwa.

Ps. Dodam jeszcze że dwóch moich znajomych też go ma i są mega zadowoleni, gdzie sam im go poleciłem😀
    Ostatnio edytowane przez pawelo ; 24.08.14 o 20:44

| OlyJedi Awatar flaa
    Mieszka w
    ÅšlÄ…sk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarod69 Zobacz posta
    dodałbym gwoli uzupełnienia, iż mimo takich rozmiarów mamy dobrą jakość fotek , bo np. 4 razy mniejszego lumixa też zabiorę wszędzie, ale z niego wychodzi kasza...
    Tego nie trzeba dodawać Jakość fotek i wykonania, szybkość AF, obsługa - naprawdę zaskakują. Inżynierowie Olympusa modele XZ-2 wyznaczają nowe standardy.
    OMD EM-5 + mZD 45 mm 1.8 + Lumix 20mm 1.7 + mZD 12-50 + FL 36R

Siła reputacji
    11
    Moja galeria

Lampę błyskową Olympus FL-14 można w chwili obecnej kupić na Allegro już za 130 złotych/srebrna/Czy lampa ta może być używana jednocześnie z wbudowaną lampą błyskową Olympusa XZ2?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	imagesCADHIXK0.jpg
Wyświetleń:	52
Rozmiar:	8,6 KB
ID:	127840  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Czy lampa ta może być używana jednocześnie z wbudowaną lampą błyskową Olympusa XZ2?
    a) Jaki byłby tego cel?
    b) Na 99% nie da siÄ™.
    The question is, who cares?

Jd
    Gość

Ciekawe czy wbudowana lampa będzie miała dość miejsca aby się do końca wysunąć. Miałem kiedyś Metza Mecablitz AF 28-3 O Digital do GF2 i nie szło dostać się do wyłącznika aparatu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    a) Jaki byłby tego cel?
    ...
    Teoretycznie podwójna siła błysku, ale praktycznie ta wbudowana jest pewnie sporo słabsza i jej udział w błysku byłby praktycznie niezauważalny
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Ja czasami w pomieszczeniach dodatkowo używam lampy systemowej canona wyzwalanej poprzez błysk z xz-2 - z tym, iż ustawiam siłę błysku dużej lampy doświadczalnie.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Tagi dla tego wÄ…tku

Uprawnienia umieszczania postów