Oczywiście chodzi o tulejkę a nie tylejkę.
Oczywiście chodzi o tulejkę a nie tylejkę.
mogło być gorzej , np. dodatkowa literka "s" i niekoniecznie z tyłu![]()
Aby zakończyć temat "tulejka" przedstawiam wszystkie podróbki CLA-12 jakie udało mi się odszukać na stronach internetowych.
Proponuję wybór najlepszej tulejki i wyróżnienie jej poprzez dodanie litery "s" od słowa"super" ,niekoniecznie z tyłu,jak proponuje to jurekg.
---------- Post dodany o 20:39 ---------- Poprzedni post był o 20:30 ----------
Nie wtajemniczonym przypominam,że tulejka CLA-12 nadaje się zarówno do Olympusa XZ2 jak i Olympusa XZ1.
Napisz to jeszcze w wątku o xz 1.
Przycisk info naciskany kolejno:
Pierwszy ekran : poziomica pozioma i pionowa
Drugin ekran : pełne info
Trzeci ekran : znikaja ikonki z prawej strony , pojawia się histogram
Czwarty ekran: znika histogram
Piaty ekran : pusty
Numery ekranów oczywiście przypadkowe, ale kolejność nie
Przepis na poziomicę(łopatologicznie)
Przyznam, że XZ-2 mam już prawie 3 miesiące i nigdy nie korzystałem z poziomicy, a nieraz by się przydała.
Post viruuss-a przypomniał mi o poziomicy, ale również nie wiedziałem jak ją włączyć. Przeglądnąłem pobieżnie instrukcję i nic nie znalazłem.
Jasand dał wskazówkę:
ale niestety u mnie w dalszym ciągu naciskanie INFO nie pomagało, poziomicy nie było. Jednak była to jakaś wskazówka, że trzeba coś pogrzebać przy tym przycisku INFOUdało się, mam wreszcie poziomicę.
Przepis na poziomicę(łopatologicznie) :
1. Naciskamy przycisk ON/OFF.
2. Naciskamy przycisk MENU
3. Wybieramy czwartą pozycję (symbol dwóch trybików) Menu własne i naciskamy OK .
4. Wybieramy czwarta pozycję (trybik z literą D) Wyświetlacz i naciskamy OK.
5. Podświetlona jest pierwsza pozycja Ust. Info,więc naciskamy OK.
6. Wybieramy LV-INFO, naciskamy OK i zaznaczamy Wskaźnik Poziomu.
i gotowe
Po którymś tam naciśnięciu przycisku INFO wyświetlają się dwie poziomice(u dołu i z boku, po prawej stronie), które przy prawidłowym ustawieniu aparatu przybierają zielony kolor.
Ostatnio edytowane przez jaclas ; 24.08.14 o 00:04