Strona 271 z 415 PierwszyPierwszy ... 171221261269270271272273281321371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.701 do 2.710 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Szkoda tylko, że nie jest to ekran okręcany i zamykany.
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Odchylany i przekręcany ekranik ma typowo amatorski Nikon S6600.Ciekawą propozycję stanowi Benq G1,który ma wymiary zbliżone do Olympusa XZ1,odchylany i przękręcany ekranik,obiektyw f=1,8 przy szerokim kącie,a sprzedawany był przez Media Expert za 400 złotych z futerałem skórzanym.

Awatar many_moons_ago
    Mieszka w
    POLSKA/Niemcy
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

No, futerał BenQ, to tzw. skóra ekologiczna, ale znakomitej jakości - naprawdę można się pomylić. Sam aparat też niewiarygodnie precyzyjnie i estetycznie wykonany, aż miło pomacać. I kto by pomyślał, że made in Taiwan. Czyli można? Można. A cena już poniżej 400 zyla.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Wczorajsze łowy około 22.00. Wschodzący Księżyc popsuł obserwację ale i tak fajne widoczki były...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	A8122085.jpg
Wyświetleń:	315
Rozmiar:	971,9 KB
ID:	126557   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	A8122089.jpg
Wyświetleń:	189
Rozmiar:	1.008,5 KB
ID:	126558  
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Kupujący Olympusa XZ2 mają możliwość zapoznania się z licznymi testami zamieszczonymi w internecie.Redakcja Fotopolis oceniła aparat Olympus XZ2 jako znakomity/5 punktów na 6 możliwych/.Podobnie oceniła aparat redakcja Optycznecena ogólna 73,4pkt. w tym za obiektyw 78pkt,podczas gdy Sony RX100 otrzymał 69pkt. w tym za obiektyw 67pkt,a Panasonic Lx7 odpowiednio 71pkt.w tym za obiektyw 61pkt.
    Dlatego dziwią mnie narzekania niektórych właścicieli Olympusa XZ2,że aparatem tym trudno zrobić dobre zdjęcie.Z mojego dwumiesięcznego doświadczenia wynika,że aparatem tym trzeba się nauczyć wykonywania dobrych zdjęć.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Młotek też trzeba umieć obsługiwać, jak każde narzędzie. Nic nowego, drogi kolego
    The question is, who cares?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria

Do każdych testów trzeba podchodzić ostrożnie.
    Mnie (jak już kiedyś pisałem) najbardziej przekonały zdjęcia Robina Wonga ( http://robinwong.blogspot.com/2012/1...ew-street.html ), który pokazał zdjęcia, które wcześniej wydawały się wręcz nieosiągalne dla małego kompaktu.
    Nie zaprzeczam, że trochę czasu minęło zanim nauczyłem się jak z XZ-2 takie efekty uzyskiwać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    ...
    Do zdjęć Wonga też Trudno jest liczyć na to, że każdy, kto kupi XZ-2 będzie robił takie zdjęcia jak on
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TomekH Zobacz posta
    Mnie (jak już kiedyś pisałem) najbardziej przekonały zdjęcia Robina Wonga ( http://robinwong.blogspot.com/2012/1...ew-street.html ), który pokazał zdjęcia, które wcześniej wydawały się wręcz nieosiągalne dla małego kompaktu.
    Nie zaprzeczam, że trochę czasu minęło zanim nauczyłem się jak z XZ-2 takie efekty uzyskiwać.
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Do zdjęć Wonga też Trudno jest liczyć na to, że każdy, kto kupi XZ-2 będzie robił takie zdjęcia jak on
    Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę, że te zdjecia Wonga to nie materiał prosto z aparatu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    Mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawę, że te zdjecia Wonga to nie materiał prosto z aparatu
    A widzisz tu sie mylisz. Też tak myślałem, zgodnie z resztą z jego opisem na początku artykułu, ale jak sobie zobaczyłem Exify to zobaczyłem że część zdjęć (i to te robiące największe wrażenie) są prosto z aparatu.

---------- Post dodany o 15:58 ---------- Poprzedni post był o 15:45 ----------

Żeby nie być gołosłownym - ściągnij sobie tam z linku DOWNLOAD XZ-2 Part 1 i zobacz zdjęcia PA260022.JPG i PA260024.JPG - to sa JPGi prosto z aparatu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów