@Mike017,ale Retro![]()
dobrze mieć aparat w kieszeni, bo nigdy nie wiadomo jak ciekawa impreza czai się za rogiem. Choć jeśli mowa o kieszeni to muszę się przyznać że zamówiłem Canona S110, porównam fotki z obu i zdecyduje się na jeden, prawie połowa wielkości i ciężaru mniej w stosunku do XZ-2 to w moim przypadku duży atut, więc niewykluczone że nastąpią zmiany sprzętowe ?
s110 jest brzydki.
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Dotyczy E-M10:
Najpierw trzeba zapisać bieżące ustawienia jako "Moje.Ust.1-4" - znaczek aparatu 1, druga zakładka "Reset/Moje Ust."
Następnie zębatki> "B" - "Spust/Pokrętło" > "Funkcja pokr. trybu" >"Moje.Ust.1-4" - tam można zapisać ustawienia pod iAuto, jak również każde inne położenie pokrętła. Świetne, brakuje tylko naklejek C1, C2, C3, C4 na pokrętło trybów, jak ktoś sobie przypisze jakieś dziwne ustawienia np. pod M i zapomni, może pomyśleć, że aparat zwariował
, chociaż takie info jest na wyświetlaczu.
Nie wiem jak jest w XZ-2.
Dzięki, spróbuję
XZ-2 ma na pokrętle nastaw wypisane tryby C1 i C2, więc raczej możliwości podpięcia swoich do np. iAuto nie będzie, ale z ciekawości w domu sprawdzę.
The question is, who cares?