Strona 259 z 415 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.581 do 2.590 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez spe2 Zobacz posta
    Futerał Case Logic na "Ceneo" wykazany jest w kilku sklepach jako dostępny w cenie około 40 złotych wraz z kosztami przesyłki.
    Zamowilem, kupilem, dziękuje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Zamowilem, kupilem, dziękuje
    Futerał ma jedną tylko wadę jak dla mnie - wewnętrzny pojemnik na drobiazgi jest kiepsko zaprojektowany i nie nadaje się na baterie czy karty pamieci

Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Tak jak w wielu innych produktach Case Logic. Ale da się przeżyć

Mieszka w
    Mrągowo
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

no to dalej z ważkami z XZ-2 , tym razem bez Raynox- a .... chyba , że macie już dosyć ?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8050912_z_RAW_olympus.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	162,5 KB
ID:	125874  
    Ostatnio edytowane przez merchel ; 5.08.14 o 21:53
    XZ-2 , Fl-36R

Awatar Mastertoon
    Mieszka w
    KOL...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam szanownych użytkowników
    Po sprzedaży swojego Canona 1000D postanowiłem przesiąść się na coś bardziej kompaktowego, wybór padł na XZ-2. Szkoda że potencjalny nabywca lustrzanki nie znalazł się wcześniej bo ceny Olka już nie są takie okazyjne, a już znaleźć w sklepie to na dzień dzisiejszy rzecz praktycznie niemożliwa- czyżby koniec produkcji XZ-2 i szykowanie miejsca w magazynach na XZ-3? Ani na Cyfrowe, ani w MM, Euro RTV AGD... to już chyba ostatni dzwonek na zakup tego modelu bo dostaw też nie przewidują.
    No nic, zamówiony za 1199 może dojdzie do mnie jutro.
    Przejrzałem w pdf instrukcję i mam dwa pytania do Was:
    - jest wzmianka o ładowarce F-3AC, a czy ktoś podpinał aparat do zwykłej ładowarki np. od smartfona? F-3AC ma na wyjściu 5V i 1500mA czyli parametry mniej więcej jak ładowarka którą mam do telefonu.
    - czy używał ktoś kombinacji XZ-2 oraz karta microSD z adapterem na pełne SD? Jedyny PC który mam w domu to tablet Asusa z portem na karty microSD a nie chce mi się bawić w zakup huba USB czy zewnętrznego czytnika kart.
    I czy zwykła class10 wystarczy, nie spowolni aparatu, czy też poszukać jakiejś "hiper-duper-super speed"?
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mastertoon Zobacz posta
    - jest wzmianka o ładowarce F-3AC, a czy ktoś podpinał aparat do zwykłej ładowarki np. od smartfona? F-3AC ma na wyjściu 5V i 1500mA czyli parametry mniej więcej jak ładowarka którą mam do telefonu.
    Nie. Gniazdo do podłączenia dedykowanej ładowarki i zarazem do podłączenia przez USB do komputera jest inne niż microUSB stosowane w komórkach, więc możesz sobie darować. Moim zdanie przerabiać nie warto. Poza tym w wątku parę razy przewinęły się linki do stron gdzie można za około 50-60zł kupić zamiennik baterii i ładowarkę, którą możeszładować same baterie, a nie tak jak w oryginale, gdzie łądowarkę podpinasz do aparatu i ładujesz "cały aparat".

- czy używał ktoś kombinacji XZ-2 oraz karta microSD z adapterem na pełne SD? Jedyny PC który mam w domu to tablet Asusa z portem na karty microSD a nie chce mi się bawić w zakup huba USB czy zewnętrznego czytnika kart.
    Będzie działać.

I czy zwykła class10 wystarczy, nie spowolni aparatu, czy też poszukać jakiejś "hiper-duper-super speed"?
    Mam dwie karty SD 16GB class 10. Wystarcza. Oczywiście jak robisz serię RAW+JPG, to ewidentnie dłużej "czuć" jak aparat zrzuca dane z bufora na kartę, ale też już w wątku było, że szybsza karta niewiele tu pomoże.
    The question is, who cares?

Awatar Mastertoon
    Mieszka w
    KOL...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Nie. Gniazdo do podłączenia dedykowanej ładowarki i zarazem do podłączenia przez USB do komputera jest inne niż microUSB stosowane w komórkach, więc możesz sobie darować. Moim zdanie przerabiać nie warto.
    Wszystkie ładowarki które mam w domu i samochodowe to "puszki" do których wpina się kabel USB a nie ładowarki z kablem więc problem końcówki odpada bo po prostu wykorzystam kabel od aparatu. Rozwiązanie tymczasowe, czytałem o tych dedykowanych ładowarkach ale przez kilka dni musi mi wystarczyć co mam pod ręką... chyba sprawdzę i się przekonań czy zadziała, choć doświadczenie podpowiada mi że to różnie się kończy :P
    Dzięki za odpowiedzi!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Aaaa, skoro tak, to powinno zadziałać. Mi się już zdarzyło podpiąć XZ-2 do komputera i w menu zamiast "Zapis", wybrać "ładowanie" i też się ładowało, mimo że dłużej to szło.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Aaaa, skoro tak, to powinno zadziałać. Mi się już zdarzyło podpiąć XZ-2 do komputera i w menu zamiast "Zapis", wybrać "ładowanie" i też się ładowało, mimo że dłużej to szło.
    Zawsze tak ładuje po zgraniu zdjęć na pc.
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Siła reputacji
    11
    Moja galeria

W katalogu aparatów cyfrowych/www.web-album.org/pl/cameras /doliczyłem się 235 aparatów cyfrowych Olympus.Podejrzewam,że wyprodukowano ponad 300 modeli.Poświęcenie przez Olympus Klub tylko jednemu modelowi Olympus XZ2 jak do tej pory 260 stron uważam za fenomen na skalę światową i być może fakt ten niedługo nadawał się będzie do odnotowania w Księdze Guinnessa.A swoją drogą Olympus wyprodukował kilka interesujących modeli,czego przykładem może być np .Olympus IR500 .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów