Sluchajcie...może kolega nie w "tonie" napisał, ale jest w tym racja. Chyba nie jest wielkim problelmem przetłumaczyć język techniczny. Chyba, że robi się to na jakimś dennym translatorze.
Sluchajcie...może kolega nie w "tonie" napisał, ale jest w tym racja. Chyba nie jest wielkim problelmem przetłumaczyć język techniczny. Chyba, że robi się to na jakimś dennym translatorze.
Uff, zdążyłem. Wszyscy mają XZ-2, mam i ja![]()
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
Gratulacje. To wrzuć jakąś fotkę teraz![]()
Otrzymałem zamówioną tulejkę od minolty Z3 wraz z adapterem i podpiąłem do XZ2 dawno nie używanego Raynoxa DCR250 i są pierwsze fotki, pełny kadr bez cropa.
XZ-2 , Fl-36R
Dla takiego zdjęcia jakie prezentuje merchel gotów jestem przestać pisać o instrukcjach i lampach błyskowych.Konwerter Raynox DCR 250 jest mi ogólnie znany.Będę wdzięczny za informacje dotyczące tulejki do Minolty Z3/czy występuje w wersji czarnej/i adaptera/średnica gwintu z obu stron/.
Tulejka do Z3 występuje w kolorze czarnym. Obowiązkowo musisz mieć jakąś przejściówkę z 52 mm na coś innego, ponieważ jeśli zastosujesz bezpośrednio filtr 52mm na tulejkę to będzie ona za krótka o około 2 mm i obiektyw się oprze na filtrze.
Osobiście mam przejściówkę 52->62 (bo miałem takie filtry).
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Dzień dobry! Zapisuję się do szczęśliwych użytkowników XZ-2!
Szukałem małego aparatu, którego użyję szybciej od lustra. Wybór padł na XZ-2.
Kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi:
1. Dlaczego ta fajna pokrywka na obiektyw jest taka droga?
2. Czy jest funkcja makro w tym aparacie? Znalazłem podwodne makro, ale na razie chcę na lądzie porobić zdjęcia.
Witaj na forum
Na pierwsze pytanie nie odpowiem bo nie wiem
Na drugie i owszem, XZ-2 posiada tryb makro. Nazywa się Super Makro i ustawia się go w opcji Tryb Autofokusa. Ikonka to standardowy kwiatuszek z małą literką "s".
Pozdrawiam - jaskier1969
http://flickr.com/photos/jaskierek
Pierwsze pytanie retoryczne.
A za makro, dziękuję pięknie! Działa!
Co prawda nie w makro, ale dzięki XZ-2 moja dzidzia nie słyszy migawki lustra. Więc mogę ją obfotografować jak śpi.
Ostatnio edytowane przez WaldiK ; 4.08.14 o 18:55