Strona 210 z 415 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.091 do 2.100 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    A co jeśli XZ-2 przestanie robić zdjęcia
    Może nie od razu, ale po 2-3 miesiącach, kto wie...
    Może wypowiedzą się posiadacze XZ-1, czy ich aparaty nadal działają
    A jeżeli ten wyczekiwany XZ-3(lub każdy inny) przestanie robić zdjęcia

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    A co jeśli XZ-2 przestanie robić zdjęcia
    Może nie od razu, ale po 2-3 miesiącach, kto wie...

Może wypowiedzą się posiadacze XZ-1, czy ich aparaty nadal działają
    Planujesz go kupić czy ukraść?

Może się nie znam, ale wg mnie w Polsce mamy 24 mc gwarancji na podstawie paragonu.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dziękuję za opinie. Myślę że stosunek ceny do jakości w XZ-2 jest dla mnie odpowiedni Zapytałem o XZ 3 i później pomyślałem że zaraz po premierze będzie sporo kosztował. Dlatego kupię XZ-2
    Dopiero uczę się fotografii i im sprzęt będzie bardziej skomplikowany tym gorzej dla mnie
    Mam nadzieję że Olympus XZ_2 zapewni mi wiele dobrej zabawy
    Jeżeli chodzi o nieszczęsny dekielek zakrywający obiektyw to myślę że za jedyne 4,80 uda mi się rozwiązać ten problem http://www.ebay.de/itm/AUTOMATIC-AUTO-OBJEKTIVKAPPE-OBJEKTIV-DECKEL-fur-OLYMPUS-XZ-2-LC-63A-/291009606863?pt=DE_Foto_Camcorder_Objektivdeckel&h ash=item43c18634cf
    tutaj kolejne pytanie za 88zł. znalazłem inną osłonę obiektywu symbol LC63A jest ten sam różnią się ceną i pierwsza składa się z 3 a druga z 4 ruchomych elementów .http://www.mall.pl/foto-akcesoria/ol...ceneo_spo=true
    Którą wybrać ?
    Ostatnio edytowane przez Radoslaw6363 ; 4.06.14 o 23:30

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Radoslaw6363 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o nieszczęsny dekielek zakrywający obiektyw to myślę że za jedyne 4,80 uda mi się rozwiązać ten problem http://www.ebay.de/itm/AUTOMATIC-AUTO-OBJEKTIVKAPPE-OBJEKTIV-DECKEL-fur-OLYMPUS-XZ-2-LC-63A-/291009606863?pt=DE_Foto_Camcorder_Objektivdeckel&h ash=item43c18634cf
    tutaj kolejne pytanie za 88zł. znalazłem inną osłonę obiektywu symbol LC63A jest ten sam różnią się ceną i pierwsza składa się z 3 a druga z 4 ruchomych elementów .http://www.mall.pl/foto-akcesoria/ol...ceneo_spo=true
    Którą wybrać ?
    Broń Cię Boże, żebyś kupował takie szkaradztwo, jak to z ebay. Juz lepiej pozostać przy tym fabrycznie dołączanym do XZ-2. Należy go tylko doczepić za pomocą będącego w zestawie "sznureczka" i będzie OK, nie zgubi się.
    Ten z Mall.pl wygląda na oryginalny.

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

No i przechodzimy z dekielka na sznureczek..... nareszcie
    A propos w niedzielę będę w Parku Mużakowskim - ma ktoś tam jakieś ciekawe lub nietypowe miejscówki?
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Galipette
    Gość

Czy ktoś się orientuje czy starszy pilot olympusa rm-2 będzie pasował do xz-2?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

XZ-2 nie ma odbiornika radiowego/podczerwonego, więc pilot bezprzewodowy działać nie będzie.

polecam zakupić kablowy z chin za 12-14 dolarów. Poza wyzwalaniem ma tez możliwość opóźnienia migawki o dowolny czas, robienie zdjęć interwałowo (timelapsy), a także utrzymywania spustu migawki w czasach BULB.
    Coś takiego jak na fotach:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20140602_222603.jpg
Wyświetleń:	192
Rozmiar:	992,5 KB
ID:	119754Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20140602_220537.jpg
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	471,9 KB
ID:	119755

i linka do aukcji na ebay:
    http://www.ebay.com/itm/Timer-Remote...item564a5fc483
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 5.06.14 o 14:13

Galipette
    Gość

Dzięki dzemski za szybką odpowiedź.

| OlyJedi Awatar ssonic
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jesli ktos z swiezo upieczonych posiadaczy XZ-2 przymierza sie do kupna pokrowca/etui , czy jak tam zwal, to moge od siebie polecic Case Logic DCB 303, ktorego niedawno stalem sie posiadaczem.

Aparat z pasakiem miesci sie bez problemu, znajdzie sie miejsca na karty, zapasowa bateria i kabel zeby podlaczyc do kompa.
    Z ladowarka moze byc juz ciezej, ale na upartego pewnie tez by sie zmiescila .
    No ale jak ktos ma lub planuje dokupic wizjer, to juz raczej braknie miejsca.

Generalnie pokrowiec robi wrazenie solidnie wykonanego i ma calkiem ciekawy design, poki co jestem zadowolony.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Galipette Zobacz posta
    Dzięki dzemski za szybką odpowiedź.
    Bezprzewodowo możesz ustawić ostrość i wyzwolić migawkę w xz2 za pomocą dwóch RF 603C + kabelek Pixel CL - UC1.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów