Bedzie jak znalazl do watku https://forum.olympusclub.pl/threads...arty%29/page11![]()
Dokładnie, ksiądz na mszy też się nie zorientował
Co ci wpadło do głowy żeby z aparatem iść do kościółka![]()
Gwoli wyjaśnienia, aparat miałem przy sobie bo wracałem z parafialną grupą z pielgrzymki do Piekar. To właściwie nie była msza tylko krótkie błogosławieństwo na przywitanie pątników. Fotkę pstryknąłem z ciekawości jak sobie poradzi XZ-2 w dość ciemnym kościele. W styczniu br. będąc jeszcze w posiadaniu EPL-3 fotografując córkę podczas jasełek musiałem się wspomagać lampą błyskową bo bez doświetlenia aparat wspinał się na niebotycznie wysokie ISO. Jak widać na załączonym obrazku aparat zdał tekst znakomicie![]()
Witam, pytanie mam do użytkowników czy ktoś korzysta zamiennie z akumulatorków Hahnell HL-90B ? I ewentualnie proszę o opinie .
Korzystam z Hahnella w E-520. Sprawuje się bezproblemowo tak jak oryginał od paru lat. Osobiście Hahnella brałbym w ciemno.
The question is, who cares?
Aku hahnel`a używam jako drugie dodatkowe od kilku lat w batterygripie w lustrzance i też nie ma problemów i raczej nie widzę jakiejś różnicy z oryginalnym akumulatorem jak robię na jednej bateryjce - bez uchwytu.
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Witam !
Jestem tutaj nowy i chciałem podziękować za wiele merytorycznych informacji jakie mogłem na forum przeczytać.
Od pewnego czasu miałem zamiar kupić jakiś aparat fotograficzny, mamy w domu stary Sony cyber schot i do robienia zdjęć u cioci na imieninach zupełnie wystarczał !
Szukałem czegoś więcej, nie myślałem o lustrzance dlatego że to sprzęt duży,a więc mniej poręczny i koszt zdecydowanie droższy. Myślałem o Kompakcie zdolnym do wykonania dobrej jakości zdjęć. Na podstawie zamieszczonych na forum wypowiedzi doszedłem do wnisku że Olympus XZ_2 spełni moje oczekiwania. Mam pytanie czy wiadomo coś o następcy XZ2 ?
Zdecydowałem się na zakup XZ 2 ale jeśli okaże się że w nie długim czasie pojawi się jego doskonalsza wersja to może warto poczekać ?
Ostatnio edytowane przez Radoslaw6363 ; 4.06.14 o 11:22