Witam,
Tak sie zlozylo ze stalem sie szczesliwym posiadaczem Xz-2, nie ukrywam ze w duzej mierze dzieki lekturze tego forum, a szczegolnie tego watka, przez ktory prawie w calosci udalo mi sie juz przebic
Zdjecia pstrykam juz kupe lat, ale ciezko bylo nazwac tego robieniem zdjec - bo zawsze tryb auto byl w uzyciu.
Ostatnio jednak odkrylem przyjemnosc bawienia sie fotografia i powoli odkrywam zalety trybu manualnego, stad postanowilem kupic sobie jakis ciekawy aparat do nauki. Namawiany bylem na lustrzanke, ale poczytalem i stwierdzilem ze na poczatek wystarczy mi Xz-2 (zwlaszcze ze ma go tez uzywac zona, jako zwyklego pstrykacza).
Aparat zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie, choc dopiero sie go ucze i probuje skonfigurowac do swoich potrzeb.
Wczoraj mialem okazje pobawic sie robieniem zdjec wieczorem ( a wlasciwie juz prawie noca ) i bylem pozytywnie zaskoczony jakoscia zdjec.
Sztuczne ognie robilem z reki i wlasciwie na szybkiego bo zostalem nieco zaskoczony pokazem
Pytanie mam natomiast o dwa pozostale zdjecia, gdyz robione byly z tego samego miejsca, przy tych samych ustawieniach, ale zdecydowanie roznia sie kolorami. Balans bieli byl ustawiony na Auto, czyzby wiec tutaj byl winowajca?
Pozdrawiam