Strona 18 z 415 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    ...pierwsze zdjęcie z balkonu
    O matko, czy to znaczy, że będą kolejne zdjęcia z balkonu?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    O matko, czy to znaczy, że będą kolejne zdjęcia z balkonu?
    Jak to, nie widzisz klasycznej kompozycji, z dopełniającym elementem anteny itp

Jd
    Gość

Zamiast się narywać z kolegi , lepiej poradźcie który wizjer wybrać VF2 czy VF4 ?

Pisane znad morza

| OlyJedi
    Mieszka w
    pod Krakowem
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

bierz VF4
    X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,

Jd
    Gość

Poczytałem trochę w necie i ten VF4 z XZ-2 nie za bardzo współgrają. W instrukcji do XZ-2 nie ma wogóle wzmianki o akcesoriach podpinanych do XZ-2 oprócz lamp błyskowych. Tak , ze jestem w kropce. Może wypowie się ktoś kto używa XZ-2 z wizjerem . Będę bardzo wdzięczny

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Poczytałem trochę w necie i ten VF4 z XZ-2 nie za bardzo współgrają. W instrukcji do XZ-2 nie ma wogóle wzmianki o akcesoriach podpinanych do XZ-2 oprócz lamp błyskowych. Tak , ze jestem w kropce. Może wypowie się ktoś kto używa XZ-2 z wizjerem . Będę bardzo wdzięczny
    Dziwne. Na stronie http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...cessories.html w inne akcesoria są wszystkie wizjery, a na stronie http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...4_1/index.html w liście kompatybilności XZ-2 figuruje.

W instrukcji do XZ-2 nie ma VF-4 bo jest zbyt świeży.

Co prawda na inne stronie znalazłem:
    * E-PL2, E-PL1, E-PL1s, E-P2, XZ-2: Firmware update required, Not compatible with eye sensor, Image degradation on view finder.

Prawdopodobnie problem jest w możliwej ilości przesyłanych danych między aparatem a wizjerem. Po prostu ustwiana jest inna (niższa) rozdzielczość.
    Tak więc działać będzie, ale nie koniecznie lepiej niż VF-2 czy VF-3.

Jd
    Gość

Ja w pierwszym linku mam tylko VF2. Drugi link znam. Dla mnie nic nie wnosi. Przy opisie firmware 2.0 piszą , że poprawia współpracę z VF4, ale czujnik oka nie działa dalej. Co do instrukcji to nie pisałem, że nie ma nic o VF4 ale, że nie ma nic oprócz o lampach zewnętrznych.
    Dziwne w tym jest tylko to, że w wiadomym miejscu jest proponowany biały XZ-2 z VF4.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 29.07.13 o 09:43

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

VF4 podobno ma blokadę, że się nie zsunie i nie spadnie z aparatu, czego nie ma VF2.
    pozdrawiam

Jd
    Gość

Dzięki - ale to wiem. Mnie najbardziej interesuje jak będzie się włączać , wyłączać oraz przełączać pomiędzy wizjerem a LCD ?
    W aparacie nie ma w menu żadnej takiej opcji nawet nieaktywnej jak np w prxypadku konwertera
    do obiektywu. W instrukcji poza lampami nie ma nic na temat innych urządzeń podpinanych pod port akcesoriów.

PS Zresztą z instrukcją też dali ciała bo opcje z menu aparatu są po angielsku a ich opis po polsku a przecież całe menu aparatu jest spolszczone.
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 29.07.13 o 14:19

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Ja w pierwszym linku mam tylko VF2. Drugi link znam. Dla mnie nic nie wnosi. Przy opisie firmware 2.0 piszą , że poprawia współpracę z VF4, ale czujnik oka nie działa dalej. Co do instrukcji to nie pisałem, że nie ma nic o VF4 ale, że nie ma nic oprócz o lampach zewnętrznych.
    Dziwne w tym jest tylko to, że w wiadomym miejscu jest proponowany biały XZ-2 z VF4.
    A co w tym dziwnego. Zgodnie z danymi producenta ten zestaw działa. To, że nie wykorzystuje wszystkich możliwości VF4 to nie znaczy, że nie działa.
    Czujnik oka jak widać jest zerezerwowany tylko dla wybranych modeli.

http://asia.olympus-imaging.com/prod...l_adapter/vf4/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów