poczytaj
http://www.photome.de/opera_en.html
poczytaj
http://www.photome.de/opera_en.html
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam wszystkich,
czy w XZ-2 istnieje możliwość zmiany miejsca pomiaru światła poprzez "tapnięcie" ekranu dotykowego?
Z instrukcji wyczytałem, że można palcem wskazać punkt ostrości, podobno też można powiązać ekspozycję z punktem ostrości - tylko czy to działa z ekranem dotykowym?
W menu z trybikiem możesz włączyć opcję "[...] + pomiar". Wtedy punktowy lub centralnie ważony pomiar światła będzie przeprowadzony w miejscu ustawienia AF. Jak ustawisz to miejsce AF dotykowo, to też.
Super, dziękuję za informację, z instrukcji jasno i jednoznacznie to nie wynikało, a aparatu jeszcze nie mam
Zależało mi bardzo na tej funkcji, doceniłem jej zastosowanie w moim smartfonie HTC ONE, moim zdaniem bardzo przydatna rzecz.
Rany tak zachwalacie tego malucha że zacząłem się zastanawiać czy nie wymienić na niego mojego EPM1 , czy jest ktoś kto dokonał takiej zmiany ?
Warto ?
Czy udało się przetestować adapter z Minolty? Mam Stylusa 1, a to to samo mocowanie na obiektywie co w XZ-2 i myślałem, że może da się zastosować tańszy zamiennik tulejki. Problemem może być jej długość. Nie wiem na jaką długość wysuwa się obiektyw XZ-2 licząc od gwintu mocowania tulei.
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Jeszcze nie dotarł. Gdzieś w tym wątku albo w xz-1 wątku ktoś pisał (niech ów Ktoś mi wybaczy ktosiowanie, z lenistwa nie przekopuje się przez wątekże do xz-1 pasuje w związku z tym powinien do xz-2. Ten minoltowy ma być nieco za krótki - ale na to ratunkiem ma być nakręcenie redukcji. Zobaczymy
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||