Ja wczoraj nabyłem taki zestaw KLIK Jeszcze nie testowałem, ale ktoś już tu o tym zestawie pisał, że działa i jest ok.
Ja wczoraj nabyłem taki zestaw KLIK Jeszcze nie testowałem, ale ktoś już tu o tym zestawie pisał, że działa i jest ok.
Do mnie ma dotrzeć dzisiaj zestaw z ładowarką Digibuddy 5401 oraz akumulator LI-90B Premium Gold 1550 mAh. Jak dotrze to zobaczymy jak się sprawuje. Ładowarka procesorowa z wyświetlaczem oraz z możliwością wymiany wkładek do ładowania innych akumulatorów. Ładowarkę wybrałem ze względu właśnie na tą możliwość rozbudowy na inny system (Moja druga połówka ma Nikona).
wulisu co do karty to ja używałem na początku sandisc class10 z zapisem 20 Mb/s i spisywała się świetnie, w tej chwili mam sandisc extreme class 10 z zapisem 30 Mb/s i przy RAW+JPG zapis jest błyskawiczny. Myślę że każda karta class 10 z zapisem 30 Mb/s będzie dobra i nie koniecznie musi być Extreme czy proffesional.
To forum... Ten wątek
/edit: jak dotrze do mnie XZ-2 to zdam relację co i jak z kartami, tzn. czy czuć różnicę pomiędzy szybkimi na rynku a Królem (Sandisk Extreme Pro 95 MB/s). Zapewne tak jak w przypadku PM2, będzie zauważalnie szybciej opróżniał się bufor, co niedługo baaardzo mi się przyda.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20.05.14 o 07:59
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Mam nowego 'grupowego' samsunga 32GB, Sandiska extreme 16GB oraz Toshibe Excerie 16GB (90mb/s) i zbytnio roznic nie widze nawet w zapisie raw+jpg. Aby nie przesadzacie troche z tymi predkosciami i kartami dla XZ-2? tak z ciekawosci zapytam po co ma byc super, hiper szybko?
pozdroofka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Miałem na myśli czy jeśli kupię kartę 64 gb aparat nie będzie ze względu na większą pojemność wolniej chodził, jeśli nie ma to znaczenia to zdecyduję się na taką kartę.
Tak RAW-y będę robił tak więc będę szukał szybszej karty ciekaw jestem jakich wy używacie i jak wam się sprawdzają.
Pozdrawiam
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
jak się szuknie przez google to pojawia się wyjaśnienie nawet
"Due to high demand, we have no stock available for the moment.
This offer will be back online soon."
Czyli wszyscy czytają nasze forum i kupują xz-2 na pęczki![]()