Strona 166 z 415 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.651 do 1.660 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Na płycie z oprogramowaniem masz specjalny programik do aktualizacji oprogramowania aparatu. Instalujesz go, podpinasz aparat do komputera, załączasz program i tyle
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Dałem radę... jest już 1.3
    Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Nie wyświetla mi się na ekranie stan baterii. Czy tak ma być?

Gdzie mogę jeszcze przypisać cyfrowy zoom? Jak go można uaktywnić inaczej niż przez przypisanie do fn1?

Czy przy manualnym ostrzeniu można ustawić potwierdzenie ostrości? Tzn. jak ustawię ostrość, pojawia się zielone okienko jak przy AF?
    Ostatnio edytowane przez hasos ; 18.05.14 o 11:35

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

cyfrowy zoom można wrzucić tylko na f1 (w sumie mi było szkoda marnować przycisk na to, bo zawsze sobie możesz wyciąć i powiększyć później - nawet w aparacie w opcji edycji)
    ael chyba też tylko na f1 - przynajmniej ja nie znalazłam innej opcji

ściągnij sobie najlepiej manual a pdfie ze storny olympusa - szybciej tam znajdziesz odpowiedzi przez ctrl+f niż czekając aż ktoś zajrzy na forum...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta
    Nie wyświetla mi się na ekranie stan baterii. Czy tak ma być?
    W Olkach stan baterii nie jest wyświetlany cały czas. Masz info po uruchomieniu aparatu i dopiero, gdy bateria zaczyna się rozładowywać, to aparat wyświetla stan baterii na czerwono.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

A ja mam pytanie kosmetyczne
    Czym można sobie przetrzeć obiektyw i ekranik żeby się nic nie pouszkadzało?
    W internetach piszą że spirytus czy tez alkohol izpropenowy jest dobry bo szybko paruje i usuwa tłuste ślady a w instrukcji piszą:"Nie stosuj silnych rozpuszczalników takich jak benzen, alkohol ani materiałów nasączonych substancjami chemicznymi". Coś się może zmyć - jakieś powłoki ochronne czy cuś?
    Suchą ściereczką jakoś się boję że się podrapie, mokrą że się zmoczy coś więc na razie chucham i dmucham, ale serio to nie wiem jak się to powinno robić dobrze.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Kup sobie ściereczkę do czyszczenia szkła w obiektywie albo taką do czyszczenia okularów.

Ba, nawet na forum powstał ekstra wątek https://forum.olympusclub.pl/threads...yscic-obiektyw

Np. takie coś http://www.fotoamigo.pl/sciereczka-e...bra-p-787.html

W każdym fotosklepie dostaniesz.
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Ok, dzięki. Czy do niego można zamontować filtr/osłonkę? Tak dla ochrony obiektywu?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    A ja mam pytanie kosmetyczne Czym można sobie przetrzeć obiektyw i ekranik żeby się nic nie pouszkadzało?
    Suchą ściereczką jakoś się boję że się podrapie, mokrą że się zmoczy coś więc na razie chucham i dmucham, ale serio to nie wiem jak się to powinno robić dobrze.
    Taj jak radzi ahutta ściereczka do okularów wystarczy. Rysy na obiektywie przeszkadzają tylko odkupującym w przyszłości aparat na zdjęcia moim zdaniem nie mają istotnego wpływu. Kiedyś w Sony R1 nakleiłem na obiektyw z użyciem pary z ust kropkę papieru wielkości 8 mm i na testowych zdjęciach nie była widoczna
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Czy do niego można zamontować filtr/osłonkę? Tak dla ochrony obiektywu?
    Można za pomocą adaptera CLA-12. Średnica filtra 55mm. Możesz też zakupić dekielek automatyczny LC-63A.
    Akcesoria dostępne dla XZ-2 możesz sprawdzić tutaj: http://shop.olympus.pl/e_commerce/cr...z-2-p-1464.htm
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów