Odnośnie czasu BULB i trzymania spustu migawki: a takie coś nie zadziała??? Wężyk spustowy USB z możliwością blokady?
Odnośnie czasu BULB i trzymania spustu migawki: a takie coś nie zadziała??? Wężyk spustowy USB z możliwością blokady?
Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 10.05.14 o 22:56
Najlepszy aparat fotograficzny to ten, który masz przy sobie.
Powinno zadziałać, tylko trzeba by sprawdzić, czy akurat ten konkretny kabel będzie z XZ-2 współpracował.
The question is, who cares?
Ten RM-UC1 działa z XZ-1, to chyba z XZ-2 również.http://www.olympus.pl/site/pl/c/came...1_1/index.html
Końcówka USB jak w XZ2 a według opisu pasuje do: SP- 510UZ, 550, 560, 570, E-400, 410, 420, 510. Cena 17 zł - chyba z ciekawości sprawdzę, bo wężyk fajna rzecz. 393 zł w sklepie OLY - niezła cena
22:50 jarod69 has lost -16 Punkty dla użytkownika points
Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 10.05.14 o 23:08
a bo ja wiem???na razie jeszcze nie odkryłem ciemnych zakamarków tego forum
![]()
Wężyk spustowy na pewno będzie działał ale to nie o to chodzi. Jak się implementuje w aparacie taką funkcję to naturalną rzeczą powinna być możliwość blokady spustu migawki bezpośrednio w aparacie a nie za pomocą dodatkowych akcesoriów.
Pozdrawiam - jaskier1969
http://flickr.com/photos/jaskierek
Z tego co pamiętam to w zenicie była taka opcja a w lustrze canona już nie... też zostawał wężyk.Jak się implementuje w aparacie taką funkcję to naturalną rzeczą powinna być możliwość blokady spustu migawki bezpośrednio w aparacie a nie za pomocą dodatkowych akcesoriów.
Tu się zgadzam. W Zenicie to się spust migawki po wciśnięciu o 90o przekręcało i BULB działał.
Nawet zrobiłem taki test, przestawiłem wyzwalanie na +2s, mając nadzieję, że może w ten sposób da się wymusić otwarcie migawki bez konieczności przytrzymywania spustu migawki, ale niestety nie działa.
The question is, who cares?