Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
XZ-2|D800E|moje 500px
Każdy ma swój sposób oceniania i testowania sprzętu. Nie narzucam się nikomu z moim zdaniem. Idealnym rozwiązaniem byłoby organoleptyczny teścik w domu ale tak pięknie to tylko w innych krajach.
Odpowiadając na pytanie po co są portale testujące aparaty, odpowiem - po diabłaZapewne pamiętasz dwie, zupełnie skrajne oceny af w Stylusie S1. ( fotopolis/ optyczne. Zapewne jedni mieli wersję srebrną a drudzy czarną
![]()
To faktycznie było by najlepszeW naszych realiach trzeba szukać w pobliżu posiadacza sprzętu i postarać się umówić na wspólne testy. Wtedy rzeczywiście można sprawdzić dokładniej czy dany model nam odpowiada.
Tu się z Tobą zgadzam. Niektóre z portali testowych potrafią zniechęcić do zakupu poszukujących nowego aparatuDlatego jeżeli się nie ma możliwości testowania jak powyżej warto czytać fora fotograficzne. Często od samych użytkowników można uzyskać bardziej przydatne informacje od tabelek i wykresów
![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Et voila: LINK
Owszem, nie ma akurat aparatów z kręgów Waszych zainteresowań, ale portal taki istnieje![]()
Witam,
poszukując jasnego kompaktu szybko dowiedziałem się o XZ-2 a pośrednio tym forum. Niniejszym postem chciałbym się przywitać!
Witamy serdecznie i ciepło
I podziel się fotkami![]()
Nad XZ-2 dopiero się zastanawiam, jak zdjęcia to tylko z mojego starego Canona 30D... którego już nie mam siły targać.
Montegrif, nie kupuj xz-2! ;P
To wpływa na człowieka....
ja np. zaczęłam fotografować robale i kwiatki...a zawsze wolałam streety... coś dziwnego się dzieje ze mną![]()