Strona 133 z 415 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.321 do 1.330 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Cytat Zamieszczone przez ravbog Zobacz posta
    A gdzie na PBase jest porównanie zdjęć z tych dwóch modeli?

Porównania tej samej fotografii nie ma - ale można podobne tematy sobie zobaczyć i porównać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Porównania tej samej fotografii nie ma - ale można podobne tematy sobie zobaczyć i porównać.
    No tak... Z pewnością jest to najlepsza możliwość porównania możliwości dwóch aparatów. Nie wiem po co są te wszystkie portale testujące aparaty?
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Od dawna jestem fanem XZ-2 tym bardziej, że dzięki niemu udało mi się wczoraj upłynnić takie coś...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20140321_08 mitshubi.jpg
Wyświetleń:	235
Rozmiar:	291,4 KB
ID:	116365
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

No tak... Z pewnością jest to najlepsza możliwość porównania możliwości dwóch aparatów. Nie wiem po co są te wszystkie portale testujące aparaty?
    Każdy ma swój sposób oceniania i testowania sprzętu. Nie narzucam się nikomu z moim zdaniem. Idealnym rozwiązaniem byłoby organoleptyczny teścik w domu ale tak pięknie to tylko w innych krajach.
    Odpowiadając na pytanie po co są portale testujące aparaty, odpowiem - po diabła Zapewne pamiętasz dwie, zupełnie skrajne oceny af w Stylusie S1. ( fotopolis/ optyczne. Zapewne jedni mieli wersję srebrną a drudzy czarną

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Idealnym rozwiązaniem byłoby organoleptyczny teścik w domu ale tak pięknie to tylko w innych krajach.
    To faktycznie było by najlepsze W naszych realiach trzeba szukać w pobliżu posiadacza sprzętu i postarać się umówić na wspólne testy. Wtedy rzeczywiście można sprawdzić dokładniej czy dany model nam odpowiada.

Odpowiadając na pytanie po co są portale testujące aparaty, odpowiem - po diabła
    Tu się z Tobą zgadzam. Niektóre z portali testowych potrafią zniechęcić do zakupu poszukujących nowego aparatu Dlatego jeżeli się nie ma możliwości testowania jak powyżej warto czytać fora fotograficzne. Często od samych użytkowników można uzyskać bardziej przydatne informacje od tabelek i wykresów
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

No tak...
    Z pewnością jest to najlepsza możliwość porównania możliwości dwóch aparatów. Nie wiem po co są te wszystkie portale testujące aparaty?
    Et voila: LINK

Owszem, nie ma akurat aparatów z kręgów Waszych zainteresowań, ale portal taki istnieje

Awatar Montegrif
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Witam,

poszukując jasnego kompaktu szybko dowiedziałem się o XZ-2 a pośrednio tym forum. Niniejszym postem chciałbym się przywitać!

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria

Witamy serdecznie i ciepło
    I podziel się fotkami

Awatar Montegrif
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Nad XZ-2 dopiero się zastanawiam, jak zdjęcia to tylko z mojego starego Canona 30D... którego już nie mam siły targać.

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Montegrif, nie kupuj xz-2! ;P
    To wpływa na człowieka....
    ja np. zaczęłam fotografować robale i kwiatki...a zawsze wolałam streety... coś dziwnego się dzieje ze mną

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów