Strona 132 z 415 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182232 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.311 do 1.320 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Ja mam na razie w odwodzie E-520 + 40-150
    Szczęściarz. Też myślę o zakupie drugiego aparatu ale zmierzam bardziej w kierunku analoga. Mogę kupić Nikona F100 za jakieś 80 euro i ciężko się nad nim zastanawiam.

Jeśli mówisz o ogniskowej to też
    zboczur
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    To napisz mi tu albo w innym wątku co sądzisz o x-s1. Tak trochę ciekawy jestem, potrzeba mi sprzętu na ptaszki a nerki ode mnie nie chcą kupić
    Powiem tak, zaleznosci sa podobne jak w Olku. X-S1 nie jest tak ostry jak x10, fufu nie jest az tak (malutka roznica wg mnie) rozdzielcza jak Olek.
    Generalnie uzywalem X-S1 na dlugim koncu ok 600mm na Sopot Festivalu iso 1600 jpg, da sie z tego drukowac Trzeba pamietac tylko, ze to kompakt i to dosc duzy, do Stylusa nie ma startu gabarytowo za to ma inne walory, do ktorych 1ka nie ma startu

Polecam, zacny aparat. 24-600cos tam, zakres przeraza ale na prawde jest niezle.

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Wielkie dźwięki.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Trzeba pamietac tylko, ze to kompakt i to dosc duzy, do Stylusa nie ma startu gabarytowo za to ma inne walory, do ktorych 1ka nie ma startu
    A można się dowiedzieć jakie to walory, bo jak szukałem uniwersalnego kompaktu to po oględzinach sampli w sieci i sklepowym macaniu X-S1 zupełnie mnie nie zachwycił. Wówczas kupiłem Panasonica FZ-200, ale jego też się pozbyłem i obecnie posiadany Stylus 1 wreszcie ma prawie wszystko czego oczekuję od uniwersalnego kompaktu.
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Pewnie kwestia gustu
    Kiedyś miałem FZ-7 i też byłem zachwycony
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ravbog Zobacz posta
    A można się dowiedzieć jakie to walory, bo jak szukałem uniwersalnego kompaktu to po oględzinach sampli w sieci i sklepowym macaniu X-S1 zupełnie mnie nie zachwycił. Wówczas kupiłem Panasonica FZ-200, ale jego też się pozbyłem i obecnie posiadany Stylus 1 wreszcie ma prawie wszystko czego oczekuję od uniwersalnego kompaktu.
    Stylus 1 jest jak na razie jedyna sensowna odpowiedzia na super czy tam hiper zoom o przyjemnej jakosci fot.

X-S1 uwielbiam pomimo, ze jest klocowaty (wymiary i waga lustrzanki z kitem), zbudowany jak pancernik, odchylany ekran, wizier (to stylus oczywiscie ma) jedyne czego nie ma to EXR i wlasnie ta matryca, ktora moze rozdzielczo nie zachwyca ale na rozszerzonym DR i 6mpix wg mnie daje najfajniejsze obrazki ever, a ciagnac to tam mozna z kazdej strony jak sie chce.

X-S1 ma tez swoje wady ale na szczescie dla mnie nie obrzydzaja tego aparatu.
    Szkoda, ze w dniu premiery praktycznie zabili ta puszke swoja kosmiczna cena.

Niedawno na allegro ktos nowke sprzedawal za 1400zl bodaj, to juz bezdyskusyjnie bym bral, tym bardziej, ze na kontynuacje z matryca trans cmosa sie nie zapowiada.

pozdroofka

min i max

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Cenowo jest już dobrze czyli ok 1500pln ( x s1) zawsze można się poratować hs30 exr za tysiaka. Po zdjęciach na PBase odnoszę wrażenie że Fuji wygrywa z Stylusem1. jakością zdjęć. Ale ja omylny bywam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    111
    Moja galeria

Cenowo jest już dobrze czyli ok 1500pln ( x s1) zawsze można się poratować hs30 exr za tysiaka.
    Znam te aparaty. I o ile x-s1 jest godny polecenia, to od hs30 radzę się trzymać z daleka! Jakość obrazka z tej hybrydy pozostawia wieeeeeeeeleeeee do życzenia Ja też przechodziłem fascynację megazumami Teraz nie kupił bym kompaktu o wielkości lustrzanki.

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Sceptycznie podchodzilem do X-S1, a patrzac juz przez pryzmat uzywania X10, to praktycznie bronilem sie przed dostaniem od Fuji XSa do testow
    Jednakze bylem bardzo mile zaskoczony, uwazam, ze w kwestii obrazka i hiperzooma bedzie to niedoscigniony aparat.

Sadze, ze jak w czerwcu kupie noweczke X10, bo na to sie zanosi, to kto wie czy jak oferta nie bedzie dobra dolaczy X-S1 juz na wieki.
    BTW, wczoraj zajrzalem do Saturna w Gdansku i jest na wystawce, mozna macac

pozdroofka

PS
    Szamaniec,
    Obrazki tonalnie zdecydowanie bardziej mi sie widza z Fuji, detal moze minimalnie na korzysc Olka, kosmetyczne roznice, ktorych na wydrukach nie widac, a wisi u mnie w domu mono 60x40 z profi drukarki, plik mial 2400pix na dluzszym boku i 800kB, Pan w labie powiedzial, ze zdurnialem ale jak otworzyl plik, to zmienil zdanie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ravbog
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Po zdjęciach na PBase odnoszę wrażenie że Fuji wygrywa z Stylusem1. jakością zdjęć. Ale ja omylny bywam
    A gdzie na PBase jest porównanie zdjęć z tych dwóch modeli?
    Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów