Pozdrowionka z Krakowa - zdjęcia zrobione Olkiem XZ-2.
pozdrawiam
Pozdrowionka z Krakowa - zdjęcia zrobione Olkiem XZ-2.
pozdrawiam
Widzę że muszę sobie sam odpowiedzieć- tak pasuje i można śmiało do xz-2 kupować, (może się komuś przyda ta wiadomość) a nawet dodam że bardzo bym żałował, gdyby nie było tej osłony, bo w poprzednich kompaktach często zdarzało mi się zapomnieć ściągnąć dekielek przed włączeniem aparatu, a później albo dyndał na sznurku, albo ciągle go szukałem
![]()
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Tak jest możliwe filmowanie w trybie M na swoich ustawieniach, i rzeczywiście nie ma wtedy tych ciemnych planów, po przejechaniu z punktu świetlnego w miejse zacienione.
W trybie iAuto najeżdżając na świecącą żarówkę, to zaraz po przesunięciu planu mamy przez chwilę ciemny obraz, a w trybie M, aparat filmuje na stałych ustawieniach, bez żadnego zaciemnienia.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Witam,
czy ktoś porównywał bezpośrednio szybkość AF między XZ-1 a XZ-2?
Teraz XZ-1 jest prawie 2 razy tańszy, a potrzebuje jasnego kompaktu z szybkim AF do fotografowania dziecka w domu (słabsze światło), a mały wiadomo, w ciągłym ruchu
Niestety mój E-420 ma wyraźne problemy z AF w słabszym oświetleniu. Mam nadzieje, ze tutaj jakiś XZ wyraźnie pomoże.
Porównywałem jedynie w sklepie - XZ-1 ostrzył wolnej niż 2, a było dużo światła. Podejrzewam więc, że w gorszych warunkach różnica będzie większa.
Złapany wczoraj w kadrze (iso 1600).
pozdrawiam
W minioną sobotę na rynku w Krakowie odbył się koncert fundacji Anny Dymnej, gdzie osoby niepełnosprawne śpiewały wraz z różnymi wykonawcami. Chociaż nie byłem zbyt blisko, XZ-2 dał radę. pozdrawiam
ciąg dalszy
... i całość towarzystwa
pozdrawiam