Strona 117 z 415 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.161 do 1.170 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

W sprawie pokrowców polecam ten wątek https://forum.olympusclub.pl/threads...%C5%82-do-xz-2
    Troszkę go rozruszałem swego czasu. Na pewno przydałoby się dalsze rozbudowywanie, zwłaszcza że wielu użytkowników kupuje przez internet.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria

A ja mimo wszystko polecam oryginalny - miękki, idealnie pasuje a klapka na magnesy jest genialna i nie zużyje się jak rzep po jakimś czasie. Oryginalny pasek od aparatu przepiąłem do pokrowca a do aparatu zaczepiłem pasek nadgarstkowy, dzięki temu nie mam problemu co zrobić z pokrowcem jak wyjmę z niego aparat. Jedyne co to brakuje miejsca na dodatkowy akumulator, ale da się z tym żyć.

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    A ja mimo wszystko polecam oryginalny - miękki, idealnie pasuje a klapka na magnesy jest genialna i nie zużyje się jak rzep po jakimś czasie. Oryginalny pasek od aparatu przepiąłem do pokrowca a do aparatu zaczepiłem pasek nadgarstkowy, dzięki temu nie mam problemu co zrobić z pokrowcem jak wyjmę z niego aparat. Jedyne co to brakuje miejsca na dodatkowy akumulator, ale da się z tym żyć.
    Jedyny minus to, że jak ściśniesz, usiądziesz, staniesz to możesz uszkodzić aparat, ja swój lowepro z aparatem próbowałem ścisnąć, nie dałem rady, a użyłem odpowiedniej siły.

| OlyJedi Awatar Mike017
    Mieszka w
    Ełk / Płock
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria

ochrony nigdy za wiele - masz rację, u mnie przy zakupie decydowały następujące czynniki:
    1. w mieście Płocku nie było nic, co by pasowało, a kupując w sieci chciałem mieć pewność że będzie idealnie pasował
    2. chciałem żeby był lekki ponieważ sam aparat już swoje waży w porównaniu do tych których używałem dotychczas
    3. sposób zamykania za pomocą magnesów, wydaje mi się najpraktyczniejszy na podstawie doświadczeń z innymi pokrowcami
    4. uszkodzenia aparatów które kiedyś zdarzyły mi się, nie miały nic wspólnego z pokrowcem
    5. i na koniec - po prostu lubię ładne rzeczy

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dm82 Zobacz posta
    Jedyny minus to, że jak ściśniesz, usiądziesz, staniesz to możesz uszkodzić aparat, ja swój lowepro z aparatem próbowałem ścisnąć, nie dałem rady, a użyłem odpowiedniej siły.
    To już lepiej jakaś aluminiowa walizeczka, tylko po co takie rzeczy z aparatem robić?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

No właśnie. Prawdopodobieństwo, że ktoś Ci zadepcze aparat na śmierć nie jest duże (delikatnie mówiąc).

Wady oryginału malejąco:
    -słaba szczelność
    -brak kieszonki
    -brak paska
    -relatywnie wysoka cena.

O wyglądzie (gustach) się nie dyskutuje - ale szału nie ma.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

... ja swój lowepro z aparatem próbowałem ścisnąć, nie dałem rady, a użyłem odpowiedniej siły.
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    ... tylko po co takie rzeczy z aparatem robić?
    To takie zabezpieczenie, bo często jak kochamy to ściskamy

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mike017 Zobacz posta
    ochrony nigdy za wiele - masz rację, u mnie przy zakupie decydowały następujące czynniki:
    1. w mieście Płocku nie było nic, co by pasowało, a kupując w sieci chciałem mieć pewność że będzie idealnie pasował
    2. chciałem żeby był lekki ponieważ sam aparat już swoje waży w porównaniu do tych których używałem dotychczas
    3. sposób zamykania za pomocą magnesów, wydaje mi się najpraktyczniejszy na podstawie doświadczeń z innymi pokrowcami
    4. uszkodzenia aparatów które kiedyś zdarzyły mi się, nie miały nic wspólnego z pokrowcem
    5. i na koniec - po prostu lubię ładne rzeczy
    1. Najlepsze rozwiązanie to kupić wraz z aparatem i sprawdzić wszystko na miejscu. Z tego co wiem MM jest w Płocku, więc uderzałbym tam.
    2-3. Mój jest naprawdę lekki i wraz z aparatem, nie czuć dodatkowej wagi. Dla mnie suwak to najlepsze rozwiązanie, i tak też jest w tym modelu. Wyjęcie z pokrowca zajmuje mi 5s.
    4. Nie wiadomo czy ta tendencja się utrzyma
    5. Lowepro (córka Lowe Alpine) moim zdaniem robi przyzwoite ładne rzeczy, może nie jakieś dizajnerskie, ale to nie jest najważniejsze. Mam kilka rzeczy wymienionych marek i nie mogę narzekać na jakość i wygląd.

---------- Post dodany o 12:16 ---------- Poprzedni post był o 12:07 ----------

To już lepiej jakaś aluminiowa walizeczka, tylko po co takie rzeczy z aparatem robić?
    Cytat Zamieszczone przez trewq Zobacz posta
    No właśnie. Prawdopodobieństwo, że ktoś Ci zadepcze aparat na śmierć nie jest duże (delikatnie mówiąc).
    Widziałeś kiedyś taką małą aluminiową walizeczkę na kompakt? Wymieniłem sposoby zniszczenia aparatu, nie konkretne sytuacje. Np. niefartownie przewrócić się na aparat, usiąść na aparat, zostać ściśniętym w tłumie np. na koncercie, chowając do plecaka, w miękkim może się poobijać etc.
    Ostatnio edytowane przez dm82 ; 12.04.14 o 12:32

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Widziałeś kiedyś taką małą aluminiową walizeczkę na kompakt?
    Tak.

Anti-Shock Aluminium Camera Case
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar dm82
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Dla mnie to pokrowiec, tyle że aluminiowy. Chodziło mi o walizkę, która cała jest metalowa z zawiasami i zatrzaskami.
    Ostatnio edytowane przez dm82 ; 12.04.14 o 14:00

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów