Strona 116 z 415 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166216 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.151 do 1.160 z 4146

Wątek: Olympus XZ-2

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ-2

Takiż to miałem przy smienie 8m i zenicie . Może to i ładne ale użytkowo takie sobie - nie jest zbyt szczelne a w sumie jak łażę się po górkach to nie patrzę na piękno lecz praktyczne zabezpieczenie aparatu (a w kieszeni nieodzowna foliowa reklamówka -baaardzo przydatna rzecz, gdy zacznie padać). w zenicie jest fajny patent na odczepienie przodu obudowy. A według mnie im mniej w oczy kole futerał tym lepiej dla właściciela aparatu.
    Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 11.04.14 o 22:09

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaclas Zobacz posta
    Zastanawiam się, czy w tym futeraliku zmieści się xz-2 z tym dokręcanym uchwytem, czy też trzeba go odkręcić.
    Wg mnie dokręcany grip w przypadku tego futerału całkowicie traci sens, bo i tak cały czas będzie skuwany w futerale.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar zosia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Hahahahha.... ja też pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam ten futerał to o mojej smienie i zenicie - każdy miał ten zestaw? Tak jak jaskier pisał... sentyment.
    Patrzę sobie na te zdjęcie futerału i chyba faktycznie to jest tak zrobione, że nie można go tak opuścić żeby sobie dyndał....

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Też tak myślę, że uchwyt musi być odkręcony..
    Jeden lubi ogórki, drugi gospodarza córki... jak to mówi stare powiedzenie starożytnych Rzymian z Moskwy.
    Ostatnio edytowane przez jarod69 ; 11.04.14 o 22:37

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Co Wy z tymi pokrowcami, dla mnie to zupelnie nieporeczne.
    Po 1....

aparat na pasek i na szyje, niech dumnie dynda i pokazuje status i przynaleznosc...

po 2...

aparat na paseczek nadgarstkowy, chop siup i gotowy do akcji.. (kiedys byla taka moda z saszetkami meskimi)

po 3...

do kieszeni, wszak, to aparat kompaktowy...

Kiedys za posiadania X10 poczulem sie wyrozniony dostajac od fuji skorzany futeral, niestety okazalo sie, ze pasowal jak piesc do oka, strasznie mnie wkurzal....

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zosia Zobacz posta
    Hahahahha.... ja też pierwsze co pomyślałam jak zobaczyłam ten futerał to o mojej smienie i zenicie - każdy miał ten zestaw?
    Co to znaczy miał? Ja dalej mam
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    aparat na paseczek nadgarstkowy, chop siup i gotowy do akcji.. (kiedys byla taka moda z saszetkami meskimi)
    Nie wiem, ale moja męska saszetka nie podlega modom

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

ciężko powiedzieć jak to jest spasowane...
    Nic się nie telepie a pokrowiec jest idealnie spasowany

Zastanawiam się, czy w tym futeraliku zmieści się xz-2 z tym dokręcanym uchwytem, czy też trzeba go odkręcić.
    Nic nie trzeba odkręcać. Wszystko idealnie pasuje a do tego pokrowiec fajnie pogrubia grip przez co aparat trzyma się w nim komfortowo. Czego nie można powiedzieć w przypadku gołego body. Wiem, że się ze mną nie zgodzicie bo przecież gołe body trzyma się najprzyjemniej na świecie

Patrzę sobie na te zdjęcie futerału i chyba faktycznie to jest tak zrobione, że nie można go tak opuścić żeby sobie dyndał....
    Można, z resztą dokładnie tak jak w Zenitah drzewiej bywało zostawić przednią część futerału dyndającą na dolnym zatrzasku. Nie ma z tym żadnego problemu.
    Ostatnio edytowane przez jaskier1969 ; 11.04.14 o 23:12
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

| OlyJedi Awatar jarod69
    Mieszka w
    FWS
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Odnośnie gołego body to się zgodzę... ten dotyk hmmm..., ale "pokrowczyk" według mnie ma chronić aparat a nie upiększać. Zresztą chodząc nie tylko po promenadach wiem, że aparat lubi się podyndać i miałem przypadek, iż mając aparat na pasku zawieszonym na szyi ekran idealnie był na wysokości guzika od koszuli... efekt: porysowana po wycieczce na szczęście folia ochronna

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jaskier1969 Zobacz posta
    Wiem, że się ze mną nie zgodzicie bo przecież gołe body trzyma się najprzyjemniej na świecie
    I jak tu się z Tobą nie zgodzić

| OlyJedi Awatar jaskier1969
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

efekt: porysowana po wycieczce na szczęście folia ochronna
    Problem z rysowaniem monitora aparatu występuje praktycznie w każdym nowoczesnym aparacie cyfrowym i właśnie po to są folie ochronne czy też plastikowe nakładki. Dla mnie osobiście najlepszym miejscem do noszenia XZ-2 jest szyja. Aparat jest gruby i ciężkawy jak na kompakt przez co ma sporą bezwładność więc całkowicie odpada nadgarstek. Ten futerał idealnie chroni aparat przed obstukaniem go w wyniku dyndania. Do tego ładnie wygląda. Ja, jak to mawiają jestem starej daty więc mam sentymenty do takich właśnie rzeczy ale te rzeczy mają jeszcze coś czego nie ma żaden plastikowy, materiałowy czy też nylonowy pokrowiec, a mianowicie... duszę . Wspaniałe jest spojrzeć na taki futerał i przywołać wspomnienia z dawnych lat kiedy to człowiek cieszył się z każdej zakupionej (po odstaniu w długiej kolejce) rolce filmu. Młode pokolenie jest zdecydowanie pokoleniem plastiku .
    Pozdrawiam - jaskier1969
    http://flickr.com/photos/jaskierek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów