chyba za często przeglądam ten wątek , bo mam ochotę sprzedać mojego pl3 z 14-150 i pobawić się tym cudem .
pl3 + Panasonic 14-42 II
@dm82, Gość w dobrym tego słowa znaczeniu miałem na myśliA w ogóle to taki żarcik, pomogliśmy Zosi bezinteresownie, z sympatii
pozdrawiam
Ma ktoś instrukcję pod ręką? Bo mam pytanie: Aparat ustawiony na "gładka tonacja skóry do ogladania w HDTV", robię fotkę - aparat ustawia sobie wykrywanie twarzy i.... pokazuja się obok siebie na podglądzie dwa wycinki zdjęcia (z twarzą), po czym aparat miesza, miesza i wychodzi jedno zdjęcie. I pytanie: miesza, miesza, bo łączy te dwie fotki - ale co robi na tych zdjęciach składowych (mniejsza ostrość, jakiś filtr czy co??? ).
W trybie e-Portret (bo o tym piszesz) zapisywane są dwa zdjęcia. Normalne, zgodne z wybranymi ustawieniami (JPG, RAW itd.) i drugie z zastosowanymi efektami wygładzania, rozjaśniania i co tam jeszcze wymyślili w formacie JPG w rozdzielczości 2560 × 1920. Podgląd, który masz po wykonaniu zdjęcia, gdy widzisz dwie fotki to wyświetlenie obydwu zdjęć do porównania. Po lewej "normalne", po prawej "podrasowane" z wygładzoną skórą.
The question is, who cares?
Dzięki za info... na te obszary kółka nastaw rzadko się zapuszczam - raczej z ciekawości![]()