Wersję softu możesz sprawdzić podczas próby uaktualniania softu, a co do pełnego panelu sterowania, to musisz poszukać w menu, cos tam trzeba zaznaczyć, było to już kiedyś opisywane na forum.
Wersję softu możesz sprawdzić podczas próby uaktualniania softu, a co do pełnego panelu sterowania, to musisz poszukać w menu, cos tam trzeba zaznaczyć, było to już kiedyś opisywane na forum.
Dzięki za szybką podpowiedź.
Mam firmware 1.1.
Co do pełnego info, to mam takie ekrany:
- obraz (pusty)
- wyświetla aktualne nastawy
- znika pion i jest histogram
- pusty
Naciśnięcie OK "tryb sterowania na żywo" (w pionie wybór w poziomie nastawy).
Zrobię próbę wgrania nowego firmware, może coś zmieni.
---------- Post dodany o 10:01 ---------- Poprzedni post był o 09:58 ----------
jurekg - możliwe,że przegapiłem, starałem ten temat znaleźć i przeglądałem 46 stron;(
Nie wiem, czy mi się nie pomyrdało z wyświetlaczami w e-pl, ale zobacz w xz2 czy nie masz:
Menu własne ("kółka zębate")-> Zakładka D -> Ust. Sterowania -> (np.) P/A/S/M -> Live SPK -> Wł. (zatwierdź OK).
Dziękuję.
jurekg - pomogło, znalazłem Live SPK i działa.
A tak swoją drogą to dziwne, że instrukcja jest tylko na płytce. Dla mnie makabra.
Za to jak zakładać pasek, to cała książeczka 180 stron w 29 językach. W czym oszczędność?
Jeszcze raz dziękuję za pomoc, Jasandowi - również.
hej, szybkie pytanie,
czy u was tez sa tak duze luzy na tubusach ze wyglada jakby aparat zaliczyl glebe podczas transportu? (na wysunietym obiektywie mozna zlapac palcami i poruszac 1-2mm, ogolnie wystarczy potrzasnac troche i slychac jak wszystko stuka i pracuje)
ten typ tak ma, czy konstrukcja powinna ani drgnac, i dany egzemplarz jest felerny? (mialem kiedys soniacza z podobnie rozwiazanym obiektywem i takiej przypadkosci nie kojarze)
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
zaliczyc glebe = upasc na posadzke/ziemie/etc (np w trakcie produkcji/pakowania/transportu)![]()
U mnie nic nie gruchocze. Tubus całkiem sztywny nie jest ale nie odchyla się nawet 1 mm. W Fujifilm X10 był bardziej luźny.
U mnie jest wyczuwalny luz, myślę, że nie przekracza 0,5 mm.
2 mm to już podejrzanie dużo.